The Good Roll: rollen met een missie
The Good Roll: rollen met een missie Foto: Brian Elings

Grote boodschap van The Good Roll

Bedrijven

WEESP - Het in Weesp gevestigde duurzame wc-papierbedrijf The Good Roll wordt van iedereen: op Wereld Toilet dag liet het bedrijf weten op te willen schalen door aandelen uit te geven waardoor iedereen een stukje ‘rol’ kan bemachtigen. Dit zal niet via de gebruikelijke beursgang geschieden, maar via financiering uit de eigen community. Zo rolt, aldus het concern, het bedrijf naar de beurs. 

Wereld Toilet Dag was op zaterdag 19 november. Deze dag is in 2001 in het leven geroepen om stil te staan bij de wereldwijde sanitaire crisis. Want 2.3 miljard mensen hebben geen toegang tot veilige en hygiënische toiletten, met slechte gezondheid en milieuvervuiling tot gevolg. B Corp The Good Roll zet zich sinds 2017 in om deze situatie te verbeteren. Via de verkoop van haar duurzame wc-rollen heeft het Nederlandse bedrijf inmiddels ruim 200 toiletten gebouwd in Afrika en hierdoor 11.650 levens kunnen verbeteren. 

Melle Schellekens, medeoprichter en Creative Captain bij The Good Roll: “Als je veilig naar de wc kan, word je minder vaak ziek, en kun je naar school, of je werk, en zo groeit de economie. Daarom gaat de helft van de nettowinst van The Good Roll naar projecten op het gebied van water, hygiëne en sanitatie in Ghana. Door te vegen met ons wc-papier maak je dus ook impact op deze situatie en vanaf nu kun je nog meer doen door mede-eigenaar te worden van The Good Roll!”


Sanitatieproject in Ghana - Foto: The Good Roll

Er zijn nog niet zoveel bedrijven die grote groepen fans en klanten ook mede-eigenaar laten zijn, maar The Good Roll ziet het als een kans. Zij geloven erin dat je samen met duizenden gelijkgestemden verder komt dan met een paar grote investeerders, die zich ook nog eens met je koers kunnen inlaten. Daarom is er gekozen voor community funding via een STAK (stichting administratiekantoor). Bij dit model kan iedereen die The Good Roll een warm hart toedraagt aandelen kopen. Een aandelenpakket is vanaf €225 te koop. The Good Roll wil met zoveel mogelijk mede-eigenaren samen aan de toekomst bouwen. “Een natuurlijke manier van funding voor een sociaal en duurzaam bedrijf, Want door mede-eigenaar te worden draag je bij aan een beter leven van mensen in Afrika, van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het is ook nog goed voor het milieu.”

Zie voor informatie: www.thegoodroll.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant