In- en uitchecken in de tram met je betaalpas.
In- en uitchecken in de tram met je betaalpas. DiemerNieuws

Bestuurders van trams verkopen vanaf 20 juni geen kaartjes meer

Bedrijven

AMSTERDAM - Bestuurders van trams verkopen met ingang van 20 juni geen kaartjes meer. Reizigers kunnen dan alleen nog een kaartje kopen bij de tramconducteur. In de trams zonder conducteur en in de (nacht)bussen is een kaartje kopen niet meer mogelijk. 

Dit heeft gevolgen voor lijn 19, waarop trams zonder conducteur rijden. Deze tramlijn wordt veel gebruikt door Weespers, die in Diemen in- en uitstappen. Het GVB legt uit hoe reizigers kunnen betalen voor hun OV-reis. “Met je betaalpas check je nu gewoon in- en uit. En in de GVB app koop je eenvoudig een uur- of dagkaart. Dit zijn makkelijke, snelle en vaak ook meer voordelige manieren van betalen voor je OV-reis. En duurzaam, want het scheelt papier. Daarnaast zorgt het voor minder pinstoringen en oponthoud, waardoor onze dienstverlening betrouwbaarder wordt.”

“Er zijn dus vele andere en meer makkelijke manieren om te betalen voor je OV-reis. Hieronder lichten we ze meer uitgebreid toe.”

OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

‘’Voor iedereen met een contactloze betaalpas de makkelijkste betaalmanier. Je checkt eenvoudig in en uit met je betaalpas, creditcard of mobiel. Vooraf aanmelden is niet nodig en je betaling wordt automatisch van je rekening afgeschreven. In heel Noord-Holland kun je in het OV al met je betaalpas in- en uitchecken. Ook in de trein.
Bij ons kost je reis met de betaalpas net zoveel als reizen met de OV-chipkaart zonder korting en is vaak zelfs voordeliger dan een los kaartje. Ook in de nachtbus is een kaartje kopen overbodig geworden sinds je met de betaalpas kunt reizen. Je betaalt het vaste nachtbustarief en kunt 1,5 uur gebruikmaken van en overstappen tussen alle GVB-nachtbussen.”

Een barcode ticket via de GVB app ‘Gappie’

‘’In de GVB app koop je eenvoudig tickets voor een uur, dag of meerdere dagen. Je hebt met de app altijd je reisplanner en ticketshop bij je. In de app kun je ook tickets kopen voor je medereizigers. Het handige en voordelige groepsticket is een ideaal ticket als je met je gezin of met een groepje reist. Dit ticket is alleen verkrijgbaar in onze app.”

Kaartje via een kaartautomaat, GVB Service & Tickets of Servicepunt

‘’Wil je toch liever met een papieren chipkaartje reizen, dan kun je terecht bij de kaartautomaten op haltes en metrostations, onze 4 GVB Service & Tickets vestigingen en diverse Servicepunten in Amsterdam. Je vindt snel een punt in de buurt met de GVB app of op deze site”, aldus het GVB.

Voor meer informatie: www.gvb.nl/betalen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant