De hoogspanningsmasten staan ook figuurlijk onder hoogspanning.
De hoogspanningsmasten staan ook figuurlijk onder hoogspanning. Foto: WeesperNieuws

IVW helpt ondernemers stroomverbruik in kaart te brengen

Bedrijven

WEESP - Ondernemersvereniging IVW heeft vanuit het sponsorbudget een hulpmiddel aangeschaft waarmee relatief eenvoudig het elektriciteitsverbruik van ondernemers in kaart kan worden gebracht. 

De IVW is op vele fronten actief, waarvan momenteel de actie om de zogeheten netcongestie te tackelen een van de belangrijkste is. Netcongestie is het probleem dat er teveel elektriciteit wordt gebruikt waardoor het netwerk volloopt. Daarvoor wil de IVW inzage in het verbruik per ondernemer. Het blijkt echter dat het voor ondernemers veel werk is om deze gegevens eenvoudig boven water te krijgen en daarom worden de Weesper ondernemers geholpen: vanuit het sponsorbudget schaft de IVW een programma aan om het werkelijke verbruik van de bedrijven nauwkeurig in kaart te brengen.

Dit programma geeft de mogelijkheid om, met een machtiging van de gebruiker, het verbruik in te zien. “Zodra wij deze ‘tool’ werkend hebben, vragen wij om de machtiging. Hoe meer machtigingen, hoe meer data. En hoe meer data, hoe betrouwbaarder we kunnen vaststellen wat de omvang van de netcongestie op de Weesper bedrijventerreinen kan worden. Dat stelt ons in staat om een zo goed mogelijke oplossing voor te stellen”, laat de IVW aan de ondernemers in Weesp weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant