Groenten plukken bij Vers aan de Vecht.
Groenten plukken bij Vers aan de Vecht. Foto: Aangeleverd

Informatieavond en open dag groentepluktuin Vers aan de Vecht

Bedrijven

WEESP - De open dag op 23 maart van Vers aan de Vecht werd ondanks het slechte weer toch goed bezocht. Voor wie niet naar de open dag kon komen, organiseert Vers aan de Vecht een informatieavond op 15 mei in Buurtkamer Weespersluis over het reilen en zeilen op de groentepluktuin. 

Ook staat er een volgende open dag in de planning, namelijk op 18 mei. “Bij Vers aan de Vecht staan we te popelen om weer onze eigen groenten te kunnen plukken. Van mei tot en met november kunnen deelnemers genieten van verse, biologische groenten die ze zelf mogen oogsten.” 

Weesp Begroot

Van Weesp Begroot kreeg de pluktuin onlangs ruim 6000 euro om het project ‘Iedereen Welkom’ verder uit te breiden, waarbij mensen met de pluktuin mee kunnen doen die dit zelf om sociale, maatschappelijke of financiële redenen niet lukt (mensen met weinig geld die geen oogstaandeel kunnen betalen, Oekraïners, statushouders). 

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om één of twee dagdelen op het land mee te helpen en in contact te komen met de andere tuinders en de plukkers. Hiervoor zijn er in 2024 liefst 160 oogstaandelen beschikbaar (Een oogstaandeel staat voor een week lang groenten voor twee volwassenen). De deelnemers die komen helpen, kunnen ook groenten mee naar huis nemen. Professionele tuinders begeleiden de tuin.


Snijbiet is op heel veel verschillende manieren te bereiden, zeer vezelrijk en smaakvol.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant