Als lid lees je alles!     WORD LID    meer informatie

Nodema verpakkingsmachines

Nodema is in 29 jaar uitgegroeid tot één van de vier grote spelers op de Nederlandse verpakkingsmarkt.

WEESP - Tot 2009 richtte Nodema zich alleen op verkoop en onderhoud van folieverpakkingsmachines. Met twaalf man sterk leverde het bedrijf service aan de toen nog 1000 - nu ruim 1500 - verpakkingsmachines die zij door het hele land bij klanten hadden staan. Door de economische crisis stagneerde de verkoop van nieuwe machines: ook hun klanten deden een stap op de plaats. Het toeval wilde dat net in die tijd één van de A-merken in verpakkingsfolies - Bolloré - vrij kwam voor de Nederlandse markt.

Een spannende stap in een lastige tijd
Dit was het moment om het bedrijf uit te breiden met de verkoop van folie. Het was een kans die met beide handen is gegrepen en die volledig paste in de bedrijfsvisie: als het om verpakken gaat kun je bij Nodema voor alles terecht. Het bedrijf denkt met de klant mee over de keuze van de verpakkingsmachine, levert hier de meest geschikte folie bij en onderhoudt het materieel. Alles in één hand met één aanspreekpunt. De uitbreiding van Nodema met de verkoop van folie - inmiddels zijn dit verschillende soorten van verschillende A-merken - is een enorm goede zet geweest, de folietak is nu één van de grootste bedrijfsonderdelen en zal alleen nog maar verder groeien. 

Nodema biedt de klant nu alles in één.

Dat maakt het plaatje compleet.


Nog lang niet uitgegroeid 
Begin 2015 kondigde zich het volgende avontuur alweer aan. Nodema werd door één van de grotere merken, Herma, benaderde om hun industrie-etiketten in de Nederlandse markt te zetten. Ze kregen een jaar de tijd om dit te ontwikkelen. Nodema verkocht al langer etiketteermachines, maar vanaf januari 2016 worden hier ook de supplies van verkocht. Doordat Herma en Nodema deze samenwerking aangingen, kan de klant nu alles in één - dus ook de etiketten - geboden worden. Dat maakt het plaatje compleet.

   
Maatschappelijke en milieutechnische druk
Om duurzaamheid kun je niet heen. Ook Nodema speelt in op die trend door het leveren van steeds dunnere, maar toch sterke folies. Al het folie is ook recyclebaar, in principe hoeft er geen nieuw plastic in de plastic soep in de oceaan terecht te komen, mits er goed gescheiden wordt. Wat natuurlijk wel heel discutabel is, is het onverteerbare plastic op basis van pvc met daarin chloor uit China. Dat is ook de reden waarom Nodema alleen maar met A-merken zullen werken, in de overtuiging dat dat ook de enige toekomst is.

Afbeelding Afbeelding
Contactgegevens

Pampuslaan 140
1382JR Weesp

Tel: 0294 41 19 85
E-mail: info@nodema.nl
www.nodema.nl/

Categorieën

Accountantskantoor
Afslankstudio
Atelier en winkel
Bedrijven & diensten
Bibliotheek
Dansschool
Drogisterij
Galerie
Museum
Nieuwe hoofdcategorie
Restaurant
Schoonheidssalon