Afbeelding

Anker Weesp maakt van restjes bier Wispe Gin

Bedrijven

WEESP Circulair ondernemen met alcohol om verspilling tegen te gaan. Dat is wat Anker Weesp en bierbrouwerij Wispe samen hebben gedaan, met als resultaat Wispe Gin. De basis van deze gin bestaat namelijk uit een paar honderd liter van verschillende soorten die overbleef in de brouwerij.

Dit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen stokerij Anker Weesp en bierbrouwerij Wispe, die niet toevallig aan de Herengracht buren zijn van elkaar. “In bier zit alcohol, en er bleken in de brouwerij van Wispe wel eens fusten met bier over te blijven om allerlei productieredenen. De afgelopen maanden hebben wij van al dat bier een eigen gin gestookt. Speciaal voor de feestmaand december! Om ons unieke samenwerking in de Laurentiuskerk te vieren”, aldus stoker Christian Pfeiffer van Anker Weesp.

Eigen stokerij

Anker Weesp bestaat dit jaar vijf jaar en afgelopen jaar werd in de Laurentiuskerk een eigen stokerij geopend. In die eigen stokerij is de afgelopen tijd het stoken van likeur, Weesper jenever en ook gin verfijnd. “Het stoken van bier is een specialistisch werkje. In bier zit hop en die bittere smaak wil je niet in het destillaat proeven. Dat betekent dat we bijzonder fijn en zuiver hebben moeten stoken om die smaken achter ons te laten”, vertelt Christian.

Aan het laatste destillaat is jeneverbes, sinaasappel en koriander toegevoegd. Dat maakt Wispe Gin een traditionele gin in de lijn van grote ginmerken en dat maakt Wispe Gin bijzonder geschikt om te mixen in bijvoorbeeld gin-tonic.
Daarbij is deze manier van stoken duurzaam. “Het stoken van Wispebier tot gin is enorm duurzaam. Daarmee voorkomen wij dat er bier wordt weggegooid. We kunnen er nog een heerlijke drank van maken. Ik ben blij dat we in onze Weesper stokerij de apparatuur hebben om dit nu te doen”
Wispe Gin is vanaf nu te krijgen in de winkel van Wispe in de Laurentiuskerk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant