Corné en Marie-Claire werken met plezier bij Vivium.
Corné en Marie-Claire werken met plezier bij Vivium. Foto: Paul Tolenaar
VacatureNieuws

‘Meedenken, luisteren en er wat mee doen’

Bedrijven

Marie-Claire de Koning (27, eerstverantwoordelijk verzorgende) werkt zes jaar bij Vivium Torenhof, een somatisch verpleeghuis in Blaricum. Corné Vermaas (29, verpleegkundige) zo’n twee jaar. ‘De leiding stimuleert je je te ontwikkelen en we motiveren elkaar, ook als team, om te groeien.’

Toen Marie-Claire werd gevraagd om EVV’er te worden, moest ze er even over nadenken. “Ik had daar nooit zelf aan gedacht,” vertelt ze, “ik had nog maar net mijn VIG-diploma.” Ze vroeg collega’s wat dat inhield voordat ze instemde. “Meer verantwoordelijkheid, aanspreekpunt zijn en de zorg voor bewoners coördineren maken het werk juist leuker.” Nu heeft ze samen met Corné ook de studentbegeleider- en assessorcursussen gevolgd. “Je krijgt hier ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ze denken met je mee en luisteren naar je.”

Unieke locaties
Waarom werken bij Vivium zo leuk is, is niet één, twee, drie onder woorden te brengen. Maar wat vooral opvalt is het gevoel dat je krijgt als je bij één van de Vivium-locaties binnenstapt. Elke locatie is uniek en elk team weer anders. “Dus er is altijd wel een locatie en team dat bij je past,” weet Marie-Claire.

Stimuleren
Vooral dat er naar je wordt geluisterd, vindt Corné heel prettig. “Maar belangrijker is dat er ook wat mee wordt gedaan.” Corné begon als leerling in Torenhof en is daar uiteindelijk ook gebleven. “Het is een gezellig huis, er is een goede sfeer en ik heb leuke collega’s met wie ik goed kan samenwerken,” somt hij de redenen op.

Fijne plek
Marie-Claire: “Torenhof is gewoon een fijne plek om te werken. Je kunt als persoon en professional in de diepte of de breedte groeien. Elkaar stimuleren is de cultuur. We zijn allemaal jong en bouwen mee aan ons team. Zo voelen we ons bijvoorbeeld gezamenlijk verantwoordelijk voor het opleiden van studenten.” Als deze studenten na de opleiding ook nog eens bij Vivium willen blijven werken, zijn Marie-Claire en Corné trots. “Want ja: die studenten blijven graag!” vult Marie-Claire enthousiast aan. Lachend concludeert Corné: “Dat hebben we goed gedaan, ja.”

Info: https://ikwilwerkenbij.vivium.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant