Afbeelding
Foto:Nora Schenk

Samen eten in de buurtkamer

Buurt & wijk

Kookgroep Weesp maakt elke woensdag maaltijden voor stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze bezorgen de maaltijden thuis, of in Buurtkamer Kastanje, waar de mensen samen een hapje kunnen eten.

“Samen eten is veel gezelliger dan in je eentje.” Een deelnemer van ‘Weesp kookt voor Weesp’ – een initiatief van Kookgroep Weesp en diverse vrijwilligersorganisaties – neemt plaats aan de tafel in Buurtkamer Kastanje.

Woensdag bereidde Kookgroep Weesp in Fort Ossenmarkt voor de tweede keer maaltijden voor kwetsbare stadsgenoten. “We hebben inmiddels 12 deelnemers,” vertelt Rob Bergsma, een van de initiatiefnemers. “Maar er is ruimte voor meer!”

Thuisbezorgd
Kookgroep Weesp bezorgt de maaltijden bij de mensen thuis. “Maar mensen kunnen er ook voor kiezen om samen met anderen te eten in Buurtkamer Kastanje. En na het eten krijgen ze daar ook een lekker kopje koffie.”

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er nu maximaal vier mensen tegelijk hun maaltijd nuttigen in de buurtkamer. 

Altijd lekker
Een van de deelnemers zit met een leeg bakje voor zich in de buurtkamer te wachten op de warme maaltijd. “Het bakje van vorige week wassen we af en geven we dan weer terug, zo zijn er genoeg bakjes voor het eten.”

De man vertelt dat hij al een paar maanden gebruikt maakt van de maaltijden. “Ook toen het nog niet in Weesp was, maakte Rob al maaltijden en bracht hij ze bij me thuis. Maar hier samen eten met anderen vind ik ook wel leuk. En het eten is altijd lekker.”

Aanmelden
Rob Bergsma verzorgt de coördinatie van het project ‘Weesp kookt voor Weesp’ en hij brengt zelf ook maaltijden rond. “Ik wil mensen oproepen om zich aan te melden als sponsor of vrijwilliger via onze website. Vooral sponsoren hebben we hard nodig. Maar als je iemand wilt aanmelden als deelnemer, iemand die vanwege een moeilijke situatie graag wekelijks een maaltijd wil ontvangen, dan horen wij dat ook graag.”

De enthousiaste Rob Bergsma bezorgt de warme maaltijden in de buurtkamer. Ook eentje voor hemzelf. “Ik eet gezellig mee!”

Gister stond een rijst met curry op het menu. Maar volgens een van de deelnemers is het eten ‘altijd lekker’.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant