De funderingen van 26 huizen moeten worden aangepakt.
De funderingen van 26 huizen moeten worden aangepakt. Foto: André Verheul

Bewoners 'Rode dorp' noodgedwongen anderhalf jaar huis uit

Buurt / wijk

WEESP - Het funderingsherstel van de woningen van het 'Rode dorp' aan de Talmastraat zorgt er voor dat bewoners pakweg anderhalf jaar ergens anders moeten wonen. Dat laat Ymere weten. 

Het funderingsherstel start komende week wordt gedaan door de vloer op de begane grond weg te halen. Daarna wordt een fundament van beton gemaakt. De huizen kunnen dan weer lang mee, maar tijdens het werk zijn ze onbewoonbaar. 

Voor de bewoners van de woningen zit er niets anders op dan tijdelijk te verhuizen: woningcorporatie Ymere heeft voor haar huurders een 'wisselwoning' geregeld. Datzelfde doet Ymere voor de bewoners van zes koopwoningen. "We willen wat dat betreft, zoals een goeie buur betaamt, onze buren ontzorgen. Een dergelijke ingreep levert al genoeg gedoe op", aldus Ymere-woordvoerder Coen Springelkamp. 

De woordvoerder doelt daarmee ook op de hoge kosten. Terwijl de huurders erop kunnen rekenen dat Ymere alle kosten betaalt, moeten de kopers dat zelf betalen. En dat loopt aardig in de papieren. De kosten van het funderingsherstel kunnen per huis oplopen tot 60.000 euro. Dat is dan nog zonder de verdere afwerking. Die kosten komen er nog eens bovenop en hangen af van de wensen van de bewoners.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief