De gemeenschappelijke woonkamers zijn ruim zodat de bewoners ook plek hebben om op zichzelf te zijn.
De gemeenschappelijke woonkamers zijn ruim zodat de bewoners ook plek hebben om op zichzelf te zijn. Foto: Marieke van Veen

Laatste nieuwe woning De Hogeweyk bijna klaar voor bewoners

Buurt / wijk

WEESP - Het leefstijlconcept waar De Hogeweyk om geprezen wordt, kent ook een keerzijde: een flinke wachtlijst. Daarom was er behoefte aan uitbreiding. Vier nieuwe woningen heeft het verpleeghuis erbij, samen goed voor 28 eenpersoonskamers.

Drie worden er al bewoond en de vierde woning is ook bijna af. Het WeesperNieuws kreeg een rondleiding.

Fraaie tuin
Terwijl we naar de vierde woning lopen, wijst Koen Heijdra naar de fraaie tuin onder ons. De nieuwe locatiemanager is blij met het uitzicht vanuit zijn werkkamer. Hij is niet de enige, op de balkons genieten de bewoners van de zon, het groen en het geroezemoes van het terras van restaurant De Hogeweyk, waar mensen zijn neergestreken voor een drankje.

Ruim
Mieke Spronk werkt al 19 jaar bij Vivium en coördineerde de verhuizing van de nieuwe bewoners. Trots zwaait ze de deur van de woning open. "Ruim hé? We vinden het belangrijk dat de bewoners ook in de gezamenlijke woonkamer de kans krijgen om op zichzelf te zijn. Natuurlijk is het gezellig om met zijn allen om de tafel te zitten - dat stimuleren we ook - maar als iemand liever wat anders doet of een rustiger plekje wil, dan kan dat hier wel."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant