Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Een reclamespot opnemen aan de Middenstraat? Dat gaat zomaar niet!

Buurt / wijk

WEESP - Er werd woensdag een reclamespot van de Postcodeloterij opgenomen aan de Middenstraat. Maar mocht dat zomaar wel? Dat vraagt de fractie van GroenLinks aan het gemeentebestuur. 

Vanwege de opnames werd een deel van de Middenstraat een groot deel van de dag afgesloten voor verkeer. De vraag is af of dat wel allemaal goed geregeld en afgesproken was. 

GroenLinks stelt enkele klachten te hebben gehad van buurtbewoners over de opnames. De klachten gingen over de plotse wegafsluiting, maar ook over de opnames zelf. Daarvoor werden een deel van de straat en enkele gevels wit gespoten met poedersneeuw, terwijl één van de bewoners had aangegeven dat helemaal niet te willen en geen toestemming had verleend.

Geen overleg
Het steekt GroenLinks ook dat de opnamecrew vooraf geen overleg heeft gevoerd met buurtbewoners en dat buurtbewoners geen enkele mogelijkheid hebben om zich te verzetten tegen zulke opnames voor hun deur. De partij vraagt burgemeester en wethouders om een vorm van bezwaar mogelijk te maken en de opnames van deze week te evalueren. 

Burgemeester en wethouders moeten de vragen nog beantwoorden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant