De Zoutbak op de Slijkstraatbrug.
De Zoutbak op de Slijkstraatbrug.

Zoutbakken met strooizout geplaatst in het centrum

Buurt / wijk

WEESP - Zelf je straatje schoonhouden bij sneeuw en ijzel is nu wat makkelijker gemaakt. De gemeente heeft deze week op diverse plaatsen in het centrum zoutbakken geplaatst met strooizout.

Hiermee kunnen winkeliers en bewoners zelf gladheid op de stoep bestrijden. De gemeente houdt de hoofdroutes begaanbaar.

Hoofdroutes
Bij een voorspelling van gladheid wordt door de strooiploeg van de gemeente preventief gestrooid op de doorgaande routes. Dit gebeurt vaak midden in de nacht, voordat de ochtendspits begint. De gemeente strooit niet op stoepen, voetpaden en binnenwegen in de wijken.

Eigen stoep
Bewoners en ondernemers worden verzocht om hun eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien. Daarvoor kon bij de gemeente een tijdje geleden al gratis een emmertje strooizout worden opgehaald. Nu is ieder moment strooizout te halen uit de zoutbakken. De groene bakken zijn te vinden aan de Groeneweg ter hoogte van Oversingel, op de Nieuwstad bij de tandartspraktijk, op de Slijkstraatbrug, in de Nieuwstraat ter hoogte van de bloemenwinkel en aan de Hoogstraat op de hoek met de Slijkstraat.

Tips
De gemeente geeft nog wat tips mee.
- Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwruimer, bezem en keukenzout komt u al een heel eind.
- Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan.
- Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Dat wil zeggen: gebruik het zout met mate. Dit is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant