Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Weesp legt parkeerplannen voor aan bewoners

Buurt / wijk

WEESP - Een kleine honderd Weespers lieten zich woensdag in de Burgerzaal van het stadhuis bijpraten over het nieuwe parkeerbeleid waarover de gemeenteraad binnenkort een besluit moet nemen.

Over de parkeerdruk wordt al heel lang gesproken in Weesp. Niet alleen in de gemeenteraad, ook bewoners konden meepraten, onder meer vorig jaar in een viertal consultatierondes.

Maatregelen
Op basis van die participatie en onderzoek, een enquête en interviews stelt het college van B en W nu een pakket maatregelen voor om de parkeerdruk in Weesp aan te pakken. Op 25 juni wordt het voorstel besproken in de raadscommissie SOB en op 3 juli staat het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.

Lees ook onze uitgebreide artikelen over het parkeerplan op WeesperNieuws Extra:

'Je kunt je tweede auto wel vast wegdoen'

Parkeermeter moet lucht geven in parkeerchaos

Vier zones
De grootste verandering ten opzichte van nu is dat in het centrum, Herensingelkwartier, stationsbuurt en een deel van Leeuwenveld betaald zal moeten worden om te parkeren en bewoners daarvoor een vergunning kunnen aanschaffen.  

Vragen stellen
Woensdag konden geïnteresseerden in het stadhuis vast zien wat deze plannen inhouden en vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente. Daar werd veel gebruik van gemaakt, vooral door mensen die in een van de vier zones wonen waar in de plannen betaald en vergunningen parkeren gaat gelden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant