Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Sportactiviteiten op het schoolplein in de vakantie

Buurt / wijk

WEESP Buurtsportcoaches Ingmar Kolbrink en Bastiaan Tuenter zijn gedurende de zomervakantie drie ochtenden per week op verschillende schoolpleinen in Weesp te vinden. Kinderen die niet op vakantie zijn, kunnen met de mannen komen sporten en spelen.

Niet elke kind gaat op vakantie en Ingmar en Bastiaan willen voorkomen dat deze 'achterblijvers' de hele zomer gamend of tv-kijkend op de bank doorbrengen. Kolbrink was vorig jaar zomer al begonnen met een wekelijkse sport-en spelmiddag en kan dit initiatief dankzij de aanstelling van tweede buurtsportcoach Tuenter nu verder uitrollen.

Mobiel tennisnet
Op maandagochtend staan de mannen op het speelplein van gebouw Papelaan 99, op dinsdagochtend op het speelplein van de basisscholen in Aetsveld en op woensdagochtend bij de Singelscholen, steeds van 10.00 tot circa 11.30 uur Ze hebben allerlei materialen bij zich, van een mobiel tennisnet en -rackets tot hoepels en (voet)ballen. Kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen. De buurtsportcoaches hopen met deze sport- en spelochtenden het buitenspelen te stimuleren. "We willen ze laten zien hoe leuk het is én we willen de kinderen in de buurt met elkaar in contact brengen zodat ze zelf ook vaker lekker samen naar buiten gaan", aldus Ingmar Kolbrink.

De buurtsportcoaches zijn aangesteld om Weespers van alle leeftijden van de bank af te krijgen, omdat bewegen en onder de mensen zijn zowel lichamelijke als geestelijke en sociale problemen tegengaat. Hun activiteiten gaan in de zomer gewoon door, juist omdat het in veel wijken in de vakantieperiode zo rustig is. Voor kinderen is er dus sport en spel, volwassenen en ouderen kunnen met Ingmar en Sebastiaan gaan fietsen, wandelen of toeren met de scootmobiel.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant