Afbeelding

Stikstofbesluit: Weespersluis kan door

Buurt / wijk

WEESP - Voor Weespersluis is geen gebruik gemaakt van de omstreden Nederlandse stikstofaanpak. De bouw van de woningen in de Bloemendalerpolder kan dus gewoon doorgaan, net als en de aanleg van natuurgebied en wegen.

Dat laat projectdirecteur Fred Langeslag onze redactie desgevraagd weten. 

Op losse schroeven
De Raad van State keurde onlangs de aanpak van het Rijk af om nieuwe bouwprojecten toe te staan als er op termijn maar minder stikstofuitstoot zou zijn in omliggende natuurgebieden. Daardoor is alleen al in Noord-Holland de bouw van 10.000 woningen onzeker geworden en staan ook nieuwe wegen, industrie, boerenbedrijven en dijkverzwaringen op losse schroeven.

In de Bloemendalerpolder komen in totaal circa 2750 woningen, een natuurgebied, een ontsluitingsweg vanaf de A1 en een brede school. "Het bestemmingsplan voor dit project is al beoordeeld door de Raad van State en is onherroepelijk. Wij hebben voor het bestemmingsplan geen gebruik gemaakt van de regels voor stikstofuitstoot in het Programma Aanpak Stikstof", aldus Langeslag.

Zelfs beter
Als het om stikstofuitstoot gaat, is het gebied straks zelfs veel beter af dan ervoor, legt Langeslag uit in dit uitgebreidere artikel dat we eerder plaatsen op WeesperNieuws Extra.

Andere projecten
De gemeente Weesp inventariseert of de PAK-uitspraak gevolgen heeft voor andere projecten in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief