Hier ergens komt in 2022 de kinderopvang.
Hier ergens komt in 2022 de kinderopvang. Foto: Hans Peijs

Kinderdagverblijf Weespersluis kost geen groen

Buurt / wijk

WEESP De opening van een kinderdagverblijf bij Brede School Weespersluis in een parkje gaat niet ten koste van het openbaar groen. De beplanting die moet wijken voor de locatie wordt namelijk gecompenseerd door aan hetzelfde wijkpark een nieuw stuk groen toe te voegen.

Dit antwoordt het college van B en W op vragen van GroenLinks-raadslid Christian Pfeiffer. Pfeiffer is voorstander van het kinderdagverblijf, maar maakt zich zorgen over het feit dat hierdoor groen lijkt te verdwijnen. Die ongerustheid neemt het college weg. Met de ontwikkelaar is afgesproken dat 2500m2 van een aangrenzend perceel dat wordt aangekocht toebedeeld wordt aan het wijkpark ter compensatie van de bouw van het kinderdagverblijf. "Op deze manier gaat de realisatie van het kinderdagverblijf niet ten koste van de grote van het park, aldus het college.

Twee jaar eerder

Met het vinden van een nieuwe locatie in Weespersluis is er in 2022, twee jaar eerder dan gepland, een plek voor de opvang van kinderen van 0-4 jaar. De plek is gevonden tegenover de nieuwe Brede School Weespersluis, die nu gebouwd wordt en volgens planning begin 2021 de deuren opent. De kinderopvang zou in eerste instantie in het centrumgebied van Weespersluis komen. De oplevering van dit gebied is in 2024 gepland.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant