Wethouder Heijstee onthult de tekeningen van de kinderen en opent daarmee officieel de buurtkamer.
Wethouder Heijstee onthult de tekeningen van de kinderen en opent daarmee officieel de buurtkamer. Foto: Isabeau van Halm

Buurtkamer Weespersluis officieel geopend

Buurt / wijk

WEESP Zojuist vond de officiële opening van Buurtkamer Weespersluis plaats. De buurtkamer werd geopend door wethouder Astrid Heijstee en twee leden van het Buurtkamer team.

Daarnaast werd er een kleurwedstrijd georganiseerd, waarvan de winnaars rond de opening op de hoogte werden gebracht. Zij waren ook vandaag aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen. Astrid Heijstee gaf een speech samen met Ingrid Dietz, die actief is in het tienkoppige Buurtkamer team.

“In heel Weesp hebben we buurtkamers voor iedereen. Of je nu een kopje koffie wil drinken of een activiteit voor de buurt wil organiseren. Zeker in deze tijd zijn de buurtkamers heel belangrijk,” zei de wethouder. “We kunnen wel zo’n initiatief bedenken vanuit de gemeente, maar uiteindelijk zijn het de mensen uit de wijk die het klaarspelen. Dus daar zijn we heel blij mee.”

Omdat er door corona geen grote opening mogelijk was - er was verder ook niemand uitgenodigd - organiseert de buurtkamer de komende periode een ‘estafette’ van meerdere kleine openingsactiviteiten. Een lijst met alle activiteiten kan op de website gevonden worden. 


De winnaars van de tekenwedstrijd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant