Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Ymere mag vijf verdiepingen bovenop winkelcentrum Hogeweij bouwen

Buurt / wijk

WEESP De gemeenteraad heeft gisteravond met overgrote meerderheid de zogeheten kaders aangepast waardoor het mogelijk is dat Ymere bovenop het winkelcentrum een appartementencomplex van vijf verdiepingen laat ontwikkelen. Alleen de VVD was tegen.

Voorafgaand aan de discussie in de raad gisteravond waren er nog insprekers. Eén namens de bewoners en één namens huurdersvereniging De Vechtstroom. Hun verhalen geven exact aan hoe Weesp in dit project staat: de omwonenden voelen zich misleid en zijn het niets eens over de massaliteit, terwijl veel huurders vinden dat er niet snel genoeg kan worden begonnen met de bouw van de 96 appartementen die hier gebouwd worden in twee woonblokken, waarvan 66 sociale huurwoning. Daarbij zijn de appartementen bovenop het winkelcentrum niet inbegrepen en daar ging gisteren de discussie over. De inzet was of de door de raad eerder gestelde kaders verruimd kunnen worden om de vijf verdiepingen mogelijk te maken. 

Pleit beslecht
Het werd geen moment een politieke strijd. Dat leek er in de aanloop van te komen, maar nadat woningcorporatie Ymere duidelijk had gemaakt dat vier woonlagen op het winkelcentrum zou betekenen dat de complete plannen spaak zouden oplopen, was het pleit in feite beslecht. Een overgrote meerderheid in de gemeenteraad vindt het van het grootste belang dat hier sociale woningen worden gebouwd. Alleen de VVD stemde tegen.

Bestemmingsplan
Hiermee is nog niet de kogel door de kerk. Uiteindelijk moet de gemeenteraad later dit jaar een besluit nemen over aanpassing van het bestemmingsplan. Gezien het verloop van de discussie gisteravond zullen de omwonenden niet veel hoop hebben de in hun ogen vermaledijde plannen nog te kunnen tegenhouden.    

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant