Afbeelding
Foto ter illustratie: Pixabay
Ingezonden

Inspraak cq participatie: ‘Kaarten zijn allang geschud’

Buurt / wijk

Ferdinand Vermeulen uit Weesp heeft geen hoge pet op van burgerparticipatie. Volgens hem zijn in de kwestie rondom de komst van ondergrondse vuilcontainers in het centrum de kaarten allang geschud. 

Zijn ingezonden brief:
‘Na de parkeerperikelen in de binnenstad van Weesp hebben we nu een nieuw item: de ondergrondse vuilcontainers. Gelukkig te weten dat ook dit ‘niets met Amsterdam te maken heeft’. Ook zo’n voorbeeld van inspraak. We gaan eerst tekeningen maken (door mensen van buiten Weesp), dan gaan we prikken of er iets in de grond zit, dan gaan we graven tot bijna een meter. Ook bij ons voor de deur. Een 400 jaar oud rijksmonumentje. Op voorhand een sieraad voor onze pittoreske, monumentale en toeristisch aantrekkelijke binnenstad. De mogelijke locaties zijn volgens mij al tot op de meter nauwkeurig vastgelegd. Ik heb de uitvoerende, De GAD Gooi en Vechtstreek en de gemeente Weesp verschillende keren geprobeerd te bellen, maar daar word je niet vrolijk van. Na eerst vele minuten in de wacht komt het bericht dat de betreffende in vergadering zit. Maar... : u wordt terug gebeld. Na een aantal probeersels geloof je ook dit niet meer. Bij de gemeente Weesp weet zelfs niemand wie er over gaat! Jawel, iemand uit Amsterdam: ‘maar ik weet niet wie’. De oplossing: u kunt ook een briefje schrijven. Het toonbeeld van amateurisme. Hoe het wel zou moeten: maak op papier een plan door Weespers bedacht, houd wijksgewijs een paar bijeenkomsten en zoek binnen de criteria samen geschikte locaties. Dat is inspraak cq participatie. Maar dit is de omgekeerde wereld. De kaarten zijn allang geschud. Noem het maar oude politiek. Ze leren het nooit. Maar zoals staat beschreven: voor bewoners, met gemeenten.’
Ferdinand Vermeulen

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant