Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Verouderde huurwoningen Tuinkade flink opgeknapt

Buurt / wijk

WEESP De renovatie van de sociale huurwoningen aan de Tuinkade en omgeving is nu ook aan de buitenkant goed zichtbaar. De huizen zijn in het afgelopen anderhalf jaar flink opgeknapt. 

De renovatie van de 52 sociale huurwoningen aan de Tuinkade, Papelaan, Molenstraat en Herensingel was geen overbodige luxe. De jaren ’30 woningen waren sterk verouderd en voldeden volgens woningcorporatie Ymere niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat vonden de bewoners zelf ook, er werd voor de opknapbeurt geklaagd over kou, tocht en vocht in de woning.

Kort door de bocht is zo ongeveer alles vernieuwd, met uitzondering van de buitenmuren. Het voeg- en metselwerk is wel hersteld en gereinigd, maar de karakteristieke jaren ’30 uitstraling van de arbeidersbuurt is behouden gebleven. De renovatie zet in op een groter wooncomfort in een energiezuiniger woning. Omdat Ymere nu toch al grootscheeps bezig is, worden de woningen ook meteen voorbereid om te zijner tijd van het aardgas af te gaan. 

Tijdens de renovatie konden de bewoners niet in de woning blijven. Slechts zeventien huurders keren straks terug naar hun gerenoveerde woning, zij verblijven tijdelijk in een wisselwoning. De overige bewoners hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om te verhuizen. De renovatie moet deze zomer klaar zijn.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief