Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Verouderde huurwoningen Tuinkade flink opgeknapt

Buurt / wijk

WEESP De renovatie van de sociale huurwoningen aan de Tuinkade en omgeving is nu ook aan de buitenkant goed zichtbaar. De huizen zijn in het afgelopen anderhalf jaar flink opgeknapt. 

De renovatie van de 52 sociale huurwoningen aan de Tuinkade, Papelaan, Molenstraat en Herensingel was geen overbodige luxe. De jaren ’30 woningen waren sterk verouderd en voldeden volgens woningcorporatie Ymere niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat vonden de bewoners zelf ook, er werd voor de opknapbeurt geklaagd over kou, tocht en vocht in de woning.

Kort door de bocht is zo ongeveer alles vernieuwd, met uitzondering van de buitenmuren. Het voeg- en metselwerk is wel hersteld en gereinigd, maar de karakteristieke jaren ’30 uitstraling van de arbeidersbuurt is behouden gebleven. De renovatie zet in op een groter wooncomfort in een energiezuiniger woning. Omdat Ymere nu toch al grootscheeps bezig is, worden de woningen ook meteen voorbereid om te zijner tijd van het aardgas af te gaan. 

Tijdens de renovatie konden de bewoners niet in de woning blijven. Slechts zeventien huurders keren straks terug naar hun gerenoveerde woning, zij verblijven tijdelijk in een wisselwoning. De overige bewoners hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om te verhuizen. De renovatie moet deze zomer klaar zijn.


Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
RegioBank weer klantvriendelijkste bank Algemeen 23 jun, 12:38
Logo
Afbeelding
Aanvullend Openbaar Vervoer Regiotaxi wordt vervangen door RMC Algemeen 23 jun, 10:30
Afbeelding
Stadspas Amsterdam nu ook voor Weespers Algemeen 23 jun, 09:30
Logo
Afbeelding
Zo´n 17 procent van de Noord-Hollanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort Wolf nog altijd bezig aan opmars in Nederland Algemeen 22 jun, 14:00
Afbeelding
Heel Weesp Zingt tijdens Weesp Gastvrij Algemeen 22 jun, 13:21
Afbeelding
Wil jij leuke uitjes verzorgen voor ouderen? Vrijwilligersvacatures 22 jun, 11:30
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 22 jun, 10:05
Logo
Afbeelding
Uilskuikens bij Uitermeer ‘Ze zijn oerlelijk, maar het worden prachtige kerkuilen’ Natuur en Milieu 22 jun, 10:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief