Afbeelding

Weesper Buurtwacht telt 1250 leden en groeit

Buurt / wijk

WEESP - Een kleine twee jaar na de start stelt de Weesper Buurtwacht dat hun aanwezigheid in Weesp zeker bijdraagt aan de veiligheid in Weesp. Ook de gemeente en politie zijn enthousiast. Inmiddels zijn er 1250 Weespers actief, maar dat mogen er wat de initiatiefnemers betreft nog veel meer worden.

De Weesper Buurtwacht opereert via de besloten Facebookpagina Weesper Buurtwacht en via WhatsAppgroepen per wijk. Bij het signaleren van onraad informeren leden elkaar, zijn mensen extra alert en wordt er zo nodig een melding gedaan bij de politie. Beate van Bragt is een van de coördinatoren: "We willen natuurlijk zo veel mogelijk ogen en oren in de wijk hebben, zodat verdachte situaties zo veel mogelijk worden opgepakt. Het heeft zijn nut bewezen. Het aantal Weespers dat meedoet groeit, maar het liefst zouden we natuurlijk hebben dat heel Weesp meedoet."

Verdachts
Zodra leden van de Weesper Buurtwacht iets verdachts signaleren in een wijk maken ze een melding op Facebook of in de WhatsAppgroep. Auto's met ronkende motors, een groepje jongeren dat steeds op verschillende plekken in Weesp uit de auto wordt gezet: het kan wat te maken hebben met de recente inbraakgolf. Een voorbeeld van succes van de buurtwacht is recent het oppakken van verdachten van het incident met de kerstboom die tijdens oudjaar terechtkwam op een politiewagen. De jongens werden door leden van de buurtwacht herkend. Van Bragt: "Zo nodig noteren we kentekens en informeren we de politie. We stappen er nooit zelf op af, dat zou niet goed zijn. Dat is immers politiewerk. Het contact met de politie is goed. Ze zijn blij met onze alertlertheid en tips."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant