Afbeelding
Video

'Waar haal ik het geld voor funderingsherstel vandaan?'

Buurt / wijk

WEESP - Het gedwongen funderingsherstel van Het Rode Dorp zorgt voor problemen. De benodigde 80.000 euro is een enorm bedrag voor de zes getroffen huishoudens. "Ik heb geen idee waar ik dat geld vandaan moet halen. Ik raak ook nog over vier maanden m'n baan kwijt dat betekent dus ook dat ik niet bij een bank kan aankloppen voor een extra hypotheek", vertelt Corina.

Het Rode Dorp is de naam voor de sociale woningbouw in de Talmastraat, Singel en Schaepmanstraat. Bijna alle huizen zijn in eigendom van Ymere, maar zes zijn er begin 2000 door de Woningbouw verkocht. Nu blijkt dat de funderingen onder de huizen aan de noordkant van de wijk gevaarlijk slecht zijn. Ymere heeft besloten ze allemaal te gaan vervangen. 

Dat levert een probleem op voor de zes particuliere huiseigenaren, waaronder Corina en Chantal, want die delen onder meer de muren met de huizen van Ymere. Er is aan de huiseigenaren medegedeeld dat Ymere nog deze zomer aan de funderingen gaat beginnen. Er is houtrot in de palen en betonrot in de funderingsbalken geconstateerd bij een grootschalig onderzoek. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant