Afbeelding

Ruim 100 klachten over halvering avonddienstregeling

Buurt / wijk

WEESP - Al meer dan 100 klachten zijn er bij buurgemeente Gooise Meren binnengekomen over het halveren van het aantal avondtreinen op de lijn tussen Amsterdam en Hilversum. Gooise Meren roept mensen op zich te melden als ze er last van hebben.

Sinds december rijden er 's avonds de helft minder treinen, niet meer om het kwartier, maar elk half uur. Gooise Meren noemt dat onacceptabel en stelt dat de NS dat weer terug moet brengen naar hoe het was. Naast dat de gemeente er zelf voor lobbyt, klagen ook reizigers dus volop. 

Harde woorden van gemeente naar NS
Of de klachten de NS ook echt aanzetten tot het herstellen van het oude spoorboekje valt nog af te wachten. De NS stelt dat het aantal treinen 's avonds gehalveerd werd omdat de reizigersaantallen daar aanleiding voor gaven. De gemeente neemt daar geen genoegen mee. 

De gemeente blijft aandringen op de terugkeer van de volwaardige avonddienstregeling. Als de NS tóch nog meegaat met de klachten van de gemeente en de reizigers zou de dienstregeling overigens wel al rond december aangepast kunnen worden.

Mail
Ook een klacht doorsturen? Mail dan naar: avondtreinen@gooisemeren.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant