Afbeelding

ProRail denkt aan bredere spoorbrug over Vecht

Buurt / wijk

WEESP - ProRail onderzoekt de mogelijkheid om de spoorbrug over de Vecht te verbreden waardoor er makkelijker meer treinen langs station Weesp kunnen rijden. Het is wéér een variant die wordt onderzocht in de discussie over de toekomst van station Weesp. ProRail lichtte deze week de nieuwe plannen toe in de raadscommissie. 

Om hoogfrequent spoor mogelijk te maken, moeten er bij Weesp twee inhaalsporen worden aangebracht, zo werd vorig jaar bekend. Er vlogen allerlei varianten in de rondte, tot en met het verplaatsen van het station aan toe. Een deel van die varianten wordt nog onderzocht en ProRail heeft daar dus nu een extra variant bijgevoegd: het verbreden van de spoorbrug. 

Kosten
Volgens ProRail is het nog helemaal niet duidelijk wat de kosten en de mogelijkheden van deze nieuwe 'Vechtbrug-variant' zijn. In 2021 wordt er een uiteindelijke keuze gemaakt tussen alle mogelijkheden. 

In Weesp zijn er grote zorgen dat door het toenemende treinverkeer de spoorbrug steeds minder kan draaien voor boten

2027
Wat de keuze ook wordt straks, het duurt nog wel even voordat we er iets van gaan merken. Pas in 2024 moet de bouw starten en alles moet in 2027 klaar zijn. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant