Afbeelding

Kruising Driemond afgesloten, dit is wat je moet weten

Buurt / wijk

WEESP - Het vervangen van de Geinbrug bij Driemond gaat morgen (dinsdag 6 juni) beginnen. De N236 is ter hoogte van Driemond drie maanden afgesloten voor autoverkeer. Wat nu?

Als we het op een rijtje zetten, zal blijken dat het misschien allemaal wel meevalt .

Van Weesp naar Amsterdam-Zuidoost (en verder)
Rij via de A1. Je bent hooguit een paar minuutjes langer onderweg. Van Aetsveld naar Ikea in Zuidoost bijvoorbeeld: dat is via de A1 vijf minuten langer dan via de N236 (zonder files).
De bus blijft rijden, maar sommige haltes vervallen en je moet overstappen in een kleinere bus.
Met de fiets, bromfiets en scooter kun je Driemond gewoon passeren.

Van Weesp naar Driemond
Je kunt Driemond gewoon bereiken, hoewel je dat kippestukkie natuurlijk op de fiets doet.

Van Weesp naar 't Gooi
Je hebt geen last van omleidingen.

Van 't Gooi naar Amsterdam-Zuidoost
Neem de A1!

Van 't Gooi naar Weesp
Neem in de ochtendspits de A1. Via de N236 heb je in de ochtendspits (6.00-10.00 uur) te maken met afsluiting Van Houtenlaan (zie volgende punt). Na tienen is het op de N236 naar Weesp business as usual.

Afslag Van Houtenlaan
In de ochtendspits (6.00-10.00 uur) geldt van beide kanten een afsluiting van de afslag N236 naar de Van Houtenlaan (Tong Ah). Je moet Weesp inrijden via de Verlengde Rijnkade: maximaal circa 5 minuutjes extra reistijd.

Vanuit Aetsveld naar het centrum
Vanuit Aetsveld (Wiefferingdreef) mag je wél de Van Houtenlaan op (rechtdoor over de kruising). Ga nu niet allemaal Aetsveld inrijden en dan even snel omkeren, want in de ochtendspits is het daar erg druk en keren leidt dan tot chaotische situaties en amper tijdwinst.

Sluipverkeer
De Lage Klompweg, Utrechtseweg en 's-Gravelandseweg worden van 6.00 tot 10.00 uur afgesloten voor doorgaand autoverkeer om sluipverkeer te voorkomen. Dat geldt ook voor de oostelijke entree van Aetsveld. Fietsers en bromfietsers/scooteraars mogen wel door, net als bestemmingsverkeer (bewoners).

Tot 31 augustus
De Geinbrug is bijna drie maanden afgesloten: tot 31 augustus. Verkeersdeskundigen verwachten in de eerste week onwennigheid en mogelijk opstoppingen, maar daarna een vlottere doorstroming omdat iedereen zijn nieuwe route gevonden heeft.

Na 31 augustus
Bij Driemond komt een geheel nieuwe inrichting van de kruising zonder stoplichten. Dat gaat flink wennen worden voor iedereen als de N236 straks weer open is. Meer daarover vind je hier.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant