Diane Schill van praktijk Voetenreik
Diane Schill van praktijk Voetenreik Foto: Aangeleverd
Zorgnieuws

Energie via de handen, genezing via de voeten: praktijk Voetenreik geopend aan de Lage Klompweg

Commerciële bijdrage

Bij praktijk Voetenreik kun je sinds 1 oktober niet alleen terecht voor een ontspannende massage of reikitherapie, maar nu ook voor een professionele Voetreflex-Plus massage. Eigenaar Diane Schill geeft behandelingen voor een breed palet aan klachten. Via haar handen helpt ze haar cliënten naar een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Ze put daarbij uit een combinatie van westerse en Chinese geneeskunde. 

Om de heropening van de praktijk en het nieuwe concept te vieren is er op vrijdag 6 oktober een borrel van 16:00 tot 18:00 uur aan de Lage Klompweg 16A. De hernieuwde praktijk is wel een feestje waard, volgens Diane, die recent een aanvullende HBO-opleiding afrondde. “Ik ben enorm trots op mijn nieuwe concept. Als alternatief therapeut kan ik mensen helpen die kampen met hoofdpijnklachten en spijsverteringsklachten tot urinewegaandoeningen en slapeloosheid”, vertelt de ze. Diane Schill behandelt met een gecombineerde aanpak die gebaseerd is op voetreflexmassage, hand-/armmassage, Aroma Touch en Reiki. Zo biedt de praktijk een breed palet aan behandelmethoden.

Op haar website www.voetenreik.nl staat een lange lijst met lichamelijke en emotionele klachten waarvoor je bij de praktijk terecht kunt. Zo helpt Diane zwangeren om alle voorkomende klachten te verminderen en begeleidt ze hen naar een ontspannen bevalling. Ook gewichtsbeheersing pakt ze samen met haar cliënten aan. Mensen met chronische aandoeningen of kanker kunnen bij haar terecht om verlichting te krijgen van aan hun ziekte en behandeling gerelateerde klachten. Kwalen en klachten die ontstaan door stress of hormonen gaat Diana met haar helende handen via de voeten te lijf. Door het masseren van de reflexzones op de voet worden de organen in het lichaam behandeld. 

(De tekst gaat verder na de afbeelding)


Magische momenten

“Ik kan in mijn mooie behandelruimte echt de tijd voor mensen nemen”, vertelt Diane. De praktijk, gelegen op de eerste verdieping van haar woonhuis heeft een ruim uitzicht over de weilanden en straalt rust, veiligheid en warmte uit. 

Eventjes op een andere manier met het lichaam bezig kunnen zijn

Hier is alle tijd om een luisterend oor te bieden en samen met de cliënt een behandelplan op te stellen en echt de diepte in te gaan. “Er ontstaan daardoor soms magisch mooie momenten. Al na 1 sessie kan de cliënt als een ander mens de deur uit.”

Zeker als mensen in een ziekteproces zitten is het zo belangrijk dat ze eventjes op een andere manier met hun lichaam bezig kunnen zijn.” Als een patiënt niet naar de praktijk kan komen hoeft dat geen belemmering te zijn; de behandeling kan in overleg ook elders gebeuren. 

Diane vertelt over de mooie resultaten die ze weet te bereiken: “Na een behandeling kon een ernstig zieke cliënt voor het eerst in lange tijd weer van zijn nachtrust genieten. Zijn echtgenote belde me de volgende dag ontroerd op: ‘Ik weet niet wat je met hem gedaan hebt, hij heeft heerlijk geslapen’.”  

Energieker leven

Diane is zelf ervaringsdeskundige en bracht naar eigen zeggen jarenlang door in de reguliere medische mallemolen. Uiteindelijk wist ze middels haar opleiding en leefstijlaanpassingen naar een medicijnenvrij en energieker leven te komen. En dat gunt ze iedereen. Om kennis te maken met de praktijk geeft ze de hele maand oktober 10% korting op behandelingen.  

“Met voetreflexmassage en met mijn andere behandelingen wordt het zelfherstellend vermogen vanuit het lichaam geactiveerd, blokkades worden verholpen en de levensenergie gaat beter stromen. Ook emotionele klachten kunnen op deze wijze worden verlicht De behandelingen zijn ook heel geschikt voor kinderen, die soms lang met emotionele of lichamelijke klachten rondlopen. Ik werk dan nauw samen met de ouders.” 

Diane Schill is blij dat haar behandelingen nu ook door de aanvullende zorgverzekering worden vergoed en ziet er naar uit om Weespers te ontmoeten in haar praktijk. Voor ontspanning of verlichting van klachten, bij Voetenreik ben je in goede handen. 

Voor meer informatie zie de website www.voetenreik.nl.  Voor afspraken: 06-49763959) of info@voetenreik.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant