Weten of de zorg iets voor jou is? Meld je aan bji ZorgStart.
Weten of de zorg iets voor jou is? Meld je aan bji ZorgStart. Foto: Gijs de Koning
Commerciële bijdrage

Leren en ervaren via de ZorgStart Praktijkroute

Commerciële bijdrage

Wie nieuwsgierig is hoe het is om te werken in de zorg en wil ontdekken of een baan in de zorg past, kan terecht bij ZorgStart. ZorgStart helpt mensen die in de zorgsector aan de slag willen bij hun oriëntatie op banen en mogelijkheden. Bart van Linschoten is zo iemand die na jaren elders te hebben gewerkt het roer wil omgooien en de stap naar de zorg wil maken. “Ik ben blij dat ik dit nu aan het onderzoeken ben, ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Het kriebelde al een tijdje bij Bart (37) en hij dacht na over een overstap naar de zorg. “Ik werkte bij een commercieel bedrijf en had daar veel contact met mensen. Dat contact vind ik geweldig, maar ik merkte dat ik me op een andere manier dienstbaar wilde maken en toch ook nog met mensen te willen werken. Ik belde Sherpa op om te informeren wat de mogelijkheden waren en de dame die ik aan de telefoon had verwees me door naar ZorgStart.” Bart meldde zich en kreeg een ZorgStart-coach toegewezen die hem hielp uit te zoeken welke richting hij op wilde in de zorg. Fijn vindt hij vooral de praktijkroute die hij nu bewandelt. ZorgStart werkt voor de praktijkroute samen met HilverZorg en Amaris Zorggroep. In de praktijkroute kunnen belangstellenden meelopen op de werkvloer in de ouderenzorg. Een korte praktijkstage van 8 weken en een lesprogramma ineen. Voor Bart een ideale route omdat hij op deze manier erachter kan komen of de zorg iets voor hem is. “Toen mijn vader alzheimer kreeg en ik zijn mantelzorger werd, merkte ik dat ik dit fijn vond dat ik iets voor hem kon betekenen. Het was zwaar maar ook heel dankbaar. Het mantelzorger zijn triggerde iets waardoor ik dacht: misschien wil ik de zorg in.”

De plannen zijn groot en Bart is blij dat zijn ZorgStart-coach hem zo nu en dan een beetje afremt. “Ik heb de smaak te pakken en denk er al over om door te leren, een HBO-studie hierna te volgen en dan de welzijn kant op te gaan. ‘Bart, rustig aan, ga nou eerst maar eens lekker stage lopen en snuffel aan de zorg en dan zie je wel weer verder’. En gelijk heeft ze,” lacht Bart.

Net als Bart ook enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje naar info@zorgstart.nl ovv ZorgStart Praktijkroute of bel naar 06- 34121592.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant