Dirigent Fred Smalbrugge met zijn koor Camerata Fectionata tijdens de uitreiking van de Weesper Cultuurprijs in 2019.
Dirigent Fred Smalbrugge met zijn koor Camerata Fectionata tijdens de uitreiking van de Weesper Cultuurprijs in 2019. Archieffoto: WeesperNieuws

Muziekproject Carmina Burana zoekt tenoren en bassen

Cultureel

WEESP Het projectkoor van Fred Smalbrugge, dat in het voorjaar van 2023 de Carmina Burana van Carl Orff gaat opvoeren, krijgt al aardig vorm. Er zijn alleen nog wel tenoren en bassen nodig.

Dirigent Fred Smalbrugge startte afgelopen juni met het werven van zangers voor zijn projectkoor. De Weesper wil volgend jaar in de Grote Kerk de Carmina Burana van Carl Orff opvoeren. Een ambitieus project waar hij tientallen koorzangers voor nodig heeft.

Meer dan 60 zangers

Inmiddels hebben meer dan 60 zangers zich aangemeld bij het muziekproject. Dat lijkt heel wat, maar toch zit Smalbrugge nog verlegen om tenoren en bassen. Smalbrugge: “De Carmina Burana is niet compleet zonder voldoende zangers per stemsoort. Tenoren en ook bassen zijn nog van harte welkom. Moet je hiervoor van blad kunnen lezen? Nee. Je moet wel enthousiast zijn om de stukken zelf in te studeren. Dit doe je ook met behulp van professioneel ingezongen opnames op de site. En je moet het leuk vinden om met een orkest van vijf slagwerkers, twee concertvleugels en drie solisten samen te werken in dit spektakelstuk.”

Aanmelden voor het koor

Smalbrugge roept geïnteresseerden op om zich aan te melden. “Ook als je niet zeker weet of dit iets voor jou is, maar je hebt er wel zin in, neem dan vooral contact op. Dan kunnen we samen kijken wat mogelijk is. Het project beloopt acht maanden, van oktober aanstaande tot en met mei 2023. De repetities zijn op dinsdagavond in de Van Houtenkerk in Weesp, van 20.00 uur tot 22.00 uur. De kosten bedragen 285 euro, dat is inclusief partituur. Die mag je voldoen in acht termijnen van 35 euro, of eenmalig 250 euro.”

Aanmelden voor het Carmina Burana projectkoor kan via www.vocaalaandevecht.nl, of via een telefoontje met dirigent Fred Smalbrugge: 06 107 22 093.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant