De Dorestat-1
De Dorestat-1 Vikingschip Dorestad-1

Vikingschip te gast in Muiden

Cultureel

WEESP Dat zie je niet vaak: een historisch Vikingschip met complete bemanning in de haven van Muiden. Enkele gelukkigen kunnen nog mee varen, roeien of zeilen ook. De replica Dorestat-1 kiest vandaag het ruime sop richting Muiden en is daar tot en met het weekend te bewonderen. Leer alles over de Vikingen en hun schepen van de bemanning.

Niet voor de eerste keer wordt het schip ontvangen bij de Royal Netherlands Yacht Club (RNYC) in Muiden. Op donderdag 6 oktober vaart de bemanning het schip ‘s morgens vanuit Wijk bij Duurstede naar Muiden om daar vroeg in de avond aan te komen. Voor vrijdag en zaterdag 7 en 8 oktober is een een roei- en zeilprogramma gemaakt. Belangstellende kunnen zich opgeven om mee te varen via de website van de Dorestat. Zondagmorgen 9 oktober vaart een bemanning het schip terug naar de thuishaven in Wijk bij Duurstede.

Wekelijks varen, roeien en zeilen de verschillende bemanningen van de Dorestat-1 met een vaste groep vrijwilligers of betalende opstappers op de rivier de Nederrijn en Lek heen en weer. Ruimte om lange stukken te zeilen is er niet. Om die reden zet het schip met enige regelmaat koers richting het Markermeer.

Het programma is opgezet om de bemanningen van de Dorestat-1 steeds beter met het schip te kunnen laten omgaan. De plaatsen die over zijn kunnen worden gereserveerd door belangstellenden. Op de website van het schip is alle informatie te vinden. De wisselende bemanningen van de Dorestat-1 varen wekelijks met opstappers en vertellen dan de verhalen over de historie van Dorestad, de Vikingen en het schip. Op het water in een Vikingschip; een mooiere gelegenheid om terug te gaan in de tijd zal zich niet zo snel weer voordoen. Opstappers kunnen tijdens het roeien en/of zeilen veel te weten komen over de historie van Dorestad, de Vikingen en het Vikingschip.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant