Trio 258.
Trio 258. Foto: City of Wesopa

Klassiek seizoen van start in City of Wesopa

Cultureel

WEESP Komend weekend wordt in City of Wesopa het klassieke concertseizoen geopend door Trio 258. Liefhebbers van klassiek kunnen dit seizoen weer maandelijks in Wesopa terecht voor laagdrempelige concerten van hoog niveau.

Programmeur en ex-Weesper Louky Schone zet zich elk jaar in om musici uit haar netwerk naar Wesopa te halen voor een kort optreden van circa één uur op zondagmiddag. Daarna kunnen bezoekers in het café van Wesopa terecht voor een borrel. De korte duur en de lage prijs maken deze concerten heel toegankelijk, geschikt als kennismaking met klassiek.

Onontdekte parel

Maar ook de doorgewinterde liefhebber zal verrast zijn door de kwaliteit. Vaste bezoeker Hans Hoenderdos: “Niet zelden heb ik musici in Wesopa mogen beluisteren die een avond eerder nog voor een volle zaal speelden in het Concertgebouw, of op een groot podium elders in de wereld. Ongelooflijk, wat een kwaliteit er geboden wordt op een doorsnee zondagmiddag, op loopafstand van ons huis. Deze concerten zijn een onontdekte parel in Weesp. Ik kan iedereen aanraden eens een zondagmiddag hiervoor vrij te maken!”

Aanstaande zondag kan iedereen genieten van het Amsterdamse Trio 258. Het trio bestaat uit Lestari Scholtes (piano), Eduardo Paredes Crespo (viool) en Leonard Besseling (cello). Zij delen alledrie de passie voor kamermuziek en streven naar een zo krachtige mogelijke verbinding met de muziek. In Wesopa zullen zij authentieke uitvoeringen geven van Rachmaninoff, Pärt en Shostakovich.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant