Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Lustrum Weesp Chamber Music Festival, kaartverkoop gestart

Cultureel

WEESP - In april dit jaar wordt voor de vijfde keer het Weesp Chamber Music festival gehouden in de Van Houtenkerk. Het programma van het lustrum is net bekendgemaakt en de kaartverkoop gaat nu al hard. Het festival brengt vier dagen vol kamermuziek van zeer hoog niveau, uitgevoerd door het Navarra String Quartet en door hen uitgenodigde topmusici.

Het Navarra behoort tot de wereldtop en won vorig jaar de prominente Nederlandse Kersjesprijs voor hun intense en poëtische spel. Voor het lustrum is gekozen voor muziek van Schubert, aangevuld met werk van o.a. Brahms en Barber.

Zeven concerten
Er staan zeven zeer afwisselende concerten op het programma, met onder meer de Winterreise, het Forellenkwintet en het Strijkkwartet van Schubert. Voor de uitvoering zijn vooraanstaande musici uitgenodigd: bariton Matthew Rose van The Metropolitan Opera, mezzosopraan Karin Strobos, violiste Birthe Blom, pianist Tom Poster, cellist Guy Johnston, contrabassist Luis Cabrera, stadsorganist Mark Heerink en beiaardier Bauke Reitsma.

High tea
Losse kaarten en passe-partouts zijn verkrijgbaar via www.weespchambermusicfestival.nl en á contant bij de Bibliotheek en natuurdrogist Van Rheenen in Weesp. De prijzen variëren per concert. Een passe-partout kost €95,- Voor jeugd tot 21 jaar zijn de concerten €7,50 per stuk en Vrienden van het festival krijgen korting. Het familieconcert inclusief high tea kost €5,00. 

Meer over het Chamber Music Festival in het WeesperNieuws van 24 en 31 januari. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant