Neerstortende vliegtuigen, opgetilde torenspitsen, lawaaistraten en de chocobaas. De vroege vogels van WeesperNieuws Extra smulden al eerder van deze verhalen. Speciaal voor onze nieuwe abonnees nog even handig op een rijtje.


1. Zodra de toren staat vallen mensen elkaar in de armen


Baken van Weesp

Tijdens het hijsen van de Laurentiusspits stonden wij rond de Kom met pen en papier. In dit verhaal lees je wat de terugkeer van ’het baken van Weesp’ zoal teweeg bracht.

Klik hier voor dit verhaal.


2. Wat ik deed, wat ik droeg, met wie ik omging: alles werd voor mij bepaald


Sektarische geloofs-gemeenschap

Tot haar 29ste zat Francisca Flinterman bij een sektarische geloofsgemeenschap. Toen de groep uiteen viel, stond ze er alleen voor. "Als ik terugdenk aan die tijd lijkt het alsof het om een ander gaat", zegt de Weespse in dit persoonlijke verhaal.

Klik hier voor dit verhaal.


3. Dit is een van de meest lawaaiige straten van Weesp


Vreemd geluid

Toen we de lijst van de meest lawaaiige plekken van ons land zagen, viel ons oog op de Beatrixlaan te Weesp. Je verwacht het niet, maar deze gemoedelijker dan gemoedelijke straat blijkt in onze stad tot de topscorers te behoren. Zeg, hoe zit dat?

Klik hier voor dit verhaal.


4. 'Boven de stad was dit heel anders afgelopen'


Noodlanding in de polder

Begon een sportvlieger boven Weesp net lekker aan een looping, vloog zijn propeller eraf. Een geslaagde noodlanding later doet hij zijn relaas exclusief aan WeesperNieuws Extra. Een bizar verhaal, de piloot in kwestie vertelt het alsof het niks is.

Klik hier voor dit verhaal.


5. De grote baas van Van Houten Chocolade kijkt zijn ogen uit in Weesp


Snoepreisje

Wel eens gehoord van John Cuang? Hij is de grote baas van Van Houten in Azië. Begin november was hij te gast in Weesp, waar van 1850 tot 1971 de Van Houten-fabriek stond. Wij volgden de delegatie tijdens zijn hun snoepreisje door Museum Weesp.

Klik hier voor dit verhaal.


Dank je wel voor je belangstelling voor WeesperNieuws Extra.
Wij blijven mooie verhalen schrijven en hopen dat jij ze als abonnee blijft lezen. 

We wensen je een nieuwjaar met veel goed nieuws!

Redactie WeesperNieuws Extra
Marieke van Veen, Ingrid Voet, Sjoerd Stoop, Hans Peijs, André Verheul