Momenteel heeft Kai Heerings geen club, hoewel dat elk moment kan veranderen, maar profvoetballer is wat hij is. Hij leeft als prof, compleet met alles wat erbij hoort en zoals dat gaat in die wereld is hij een fanatiek gamer. Hij neemt 'on tour' altijd zijn PlayStation mee. Leuk natuurlijk, maar hij vond het eigenlijk knap vervelend dat hij tijdens een lange busrit wegens gebrek aan een scherm zijn spelcomputer niet kon gebruiken. "Ik heb toen tegen Jens, die technisch beter onderlegd is dan ik, eigenlijk langs mijn neus weg gezegd dat het wel leuk zou zijn als we daar samen iets op zouden verzinnen."

Een koffer

Jens en Kai gingen ermee aan de slag en kwamen met het idee voor een koffer. Jens: "Een universele koffer waar je gereedschap in kunt doen leek mij het beste. En, zo bedachten we,  als je dan toch een koffer hebt kun je net zo goed een scherm in het kofferdeksel bevestigen en een goede plek maken voor de controllers, zodat je alles bij elkaar hebt. We zijn toen op zoek gegaan naar een kwalitatief goed maar niet al te groot scherm en kwamen uit bij een 19 inch schermpje van Samsung. Vervolgens zochten we daar een koffer bij waarin we het scherm konden knutselen en waarin alle andere componenten passen."


Virgil van Dijk en Klaas-jan Huntelaar zijn ook aan de Game Case. In het midden Jens van Zonneveld. 

'Als je dan toch een koffer hebt, bouw er dan ook een schermpje in'Kai was hartstikke blij met het resultaat en nam zijn koffer natuurlijk mee op trainingskamp bij toen nog FC Utrecht (nota bene: we hebben het over een jaar of zes terug). En het kon natuurlijk niet missen: met zijn afwijkende koffertje als handbagage werd hij uit de rij gehaald voor controle. "Ik moest alles eruit halen. De koffer was zowat half gesloopt en dat viel op bij de andere spelers. 'Kai, man, wat is dat?' vroegen er meteen een paar. Ze wisten niet wat ze zagen."

Nog vier

Dat werd nog mooier toen hij in de bus op weg naar het hotel lekker ging gamen. "Die mannen werden helemaal gek en Jens en ik moesten er meteen nog vier maken, zo mooi vonden ze het." Geen enkel probleem. Jens en Kai knutselden er alles bij elkaar nog een stuk of twintig in elkaar om aan de eerste vraag te voldoen. "Toen  landde wel het idee dat we iets bijzonders in handen hadden en zijn we JZ Design gestart", zegt Jens.

Enorme spurt

Er zijn vervolgens twee momenten geweest dat JZ Design een enorme spurt maakte. Kai: "De eerste keer was dat een paar spelers van FC Utrecht naar Feyenoord gingen. Jens Toornstra had bijvoorbeeld een koffer en ook in Rotterdam was iedereen enthousiast. Later ging Eljero Elia, ook in bezit van een spelkoffer, naar Engeland waar onder anderen John Terry van Chelsea het koffertje zag. Die was meteen om en bestelde er meteen zes. Het ging toen echt snel."

Max Verstappen speelt een (race?)game op zijn Game Case.

'John Terry bestelde er meteen zes'En dus zetten Kai en Jens in het weekend steeds vaker koffers, die inmiddels Game Case waren gaan heten, in elkaar. "Toen hadden we langzamerhand wel het idee dat dit een bedrijf aan het worden was", zegt Jens, die manager is bij BinckBank. Het was daarom tijd voor een volgende stap.

Schermen

Jens legt uit: "Er zijn niet heel veel 19 inch-schermen. Op een gegeven moment hadden we Nederland leeg gekocht, daarna gingen we naar Duitsland en Engeland maar ook daar waren de schermpjes snel op. Balen, want wij hadden er steeds meer nodig. We hebben toen contacten gelegd met een bedrijf in China dat speciaal voor ons schermpjes met ons beeldmerk erin en alle andere elektronica voor ons kon maken. Daarna hebben we een bedrijf in het zuiden van Nederland gevonden dat een bestaande koffer speciaal voor ons kon aanpassen. Alle losse onderdelen worden vervolgens in Weesp afgeleverd waar wij tot op de dag van vandaag zelf alles assembleren. Nee hoor, dat kost niet veel tijd. Met een half uurtje hebben we een Game Case in elkaar gezet. En als het erg druk is, hebben we altijd mensen die ons willen helpen."

Lionel Messi, Max verstappen en Lewis Hamilton hebben een Game Case'JZ Design heeft gaandeweg de markt veroverd. In de voetbalwereld weet iedereen van het bestaan af, niet in de laatste plaats omdat ook Lionel Messi er één heeft en zich daar vrolijk mee heeft laten fotograferen op Instagram. En in steeds meer andere 'circuits' duikt de Game Case op en dat is onder andere te danken aan Max Verstappen die er ook één bezit. Net zoals Lewis Hamilton. Het is allemaal gratis reclame waar ze niets voor hebben hoeven doen. En dat er inmiddels een Game Case is in de kleuren van Ajax helpt ook erg mee.

Volgende fase

Het is nu tijd voor de volgende fase. De Game Case weegt bijvoorbeeld iets meer dan 10 kilo en dat moet lichter kunnen. Dan moet er wel een nieuwe koffer komen en daarvoor werken ze samen met het Weesper bedrijf Gemeco dat matrijzen maakt. Kai: "We zochten een bedrijf dat een matrijs kan ontwikkelen en dat met ons wil meedenken. Mijn vrouw Maartje kwam toen aanzetten met het verhaal van Gertjan Schep over zijn bedrijf Gemeco dat in juli in B2B Weesp stond. Omdat wij het liefst zoveel mogelijk binnen Weesp houden, zijn we op Gertjan Schep afgestapt en nu zijn we samen bezig met de ontwikkeling van een nieuwe koffer."


Een speciale Game Case in de clubkleuren van Ajax.

Voorsprong

Er zijn verder meerdere commerciële mogelijkheden, zoals deals met grote elektronica leveranciers. Waarbij de twee trouwens donders goed weten dat ze geen wereld uitvinding hebben gedaan. Patent kun je er niet op aanvragen. Jens: "Iedereen kan dit namaken, klopt. Maar wij hebben een ontzettend grote voorsprong. We kennen de voetbalwereld door Kai als geen ander, voetballers vinden dit leuk en gunnen het ons én we leveren kwaliteit. We willen namelijk perse dat een koffer lang mee gaat.

'We willen er geen wielen onder'

Om die reden willen we er bijvoorbeeld ook geen wielen onder, want we weten precies hoe dat dan gaat. Dan rijden die gasten de koffer van een trap af, lachen al die herrie, maar vervolgens is er iets stuk en dan ligt het aan onze koffer. Dat willen we niet. En verder? We gaan zien hoe dit verder gaat lopen. In elk geval hebben we er nu heel veel plezier in en is dit al groter dan we ooit hadden kunnen verzinnen."