Het nieuwe mediamuseum gaat dan pas weer medio 2022 open. "De belangrijkste overweging om in september en oktober een laatste keer open te gaan is dat het museum de kern is waar ons publiek, maar ook vele collega’s, partners, vrijwilligers en leveranciers hun bed voor uitkomen. Twaalf jaar Experience laat je niet als een nachtkaars uitgaan", aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

Het gebouw van Beeld en Geluid blijft toegankelijk als archief, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Met de NPO vinden er momenteel nog gesprekken plaats over het Top 2000 Café eind december. Of dat doorgaat hangt onder meer af van de coronamaatregelen op dat moment.

Big data

Beeld en Geluid bouwt aan een actueel en uniek mediamuseum waarin de bezoeker op een unieke manier moet gaan beleven hoe media toen, nu en straks werken. "Het wordt het eerste museum ter wereld dat zich continu aanpast aan handelingen van de bezoeker aan de hand van slimme technologie en big data", aldus Beeld en Geluid. "Op deze manier draagt Beeld en Geluid bij aan een mediawijzere samenleving."

Van 2 september tot en met 25 oktober 2020 gelden aangepaste openingstijden en moeten kaarten gereserveerd worden. Tickets zijn vanaf medio juli te reserveren. Kijk voor meer informatie op www.beeldengeluid.nl.