Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Aan boord van Pakjesboot 12

Kunst & cultuur

WEESP Pakjesboot 12 komt weer naar Weesp. De Sint en zijn pieten liggen op donderdag 21 en vrijdag 22 november met de Hydrograaf in Smal Weesp en kinderen kunnen dan op de boot komen kijken. 

Het WeesperNieuws mag 2 x 2 vrijkaarten verloten onder de lezers. De winnaars kunnen dan met eigen ogen zien hoe Sint en zijn Pieten aan boord leven en werken. Ze werpen een blik in de kombuis waar de Pieten pepernoten en ander lekkers maken, gluren in het pakjesruim waar alle cadeautjes worden ingepakt, zien hoe Sint slaapt in zijn slaapkamer én ze ontmoeten Sinterklaas zelf in zijn werkkamer.

Vorig jaar was de Pakjesboot ook een paar dagen in Weesp en dat was toen een groot succes. Op andere dagen ligt de boot in Haarlem, Enkhuizen, Harderwijk, Spakenburg, Almere, Rotterdam, Willemstad en Dordrecht. Ook daar kunnen mensen aan boord. 

Vrijkaarten winnen
Kans maken op een setje van twee vrijkaarten kan door te mailen naar redactie@weespernieuws.nl onder vermelding van Pakjesboot 12. Zet in dat mailtje ook je naam en telefoonnummer. Meedingen kan tot en maandag 11 november. In die week worden ook de winnaars bekend gemaakt. 

Tijdsloten reserveren
Buiten de boot gevallen of nu al verzekerd zijn van een kaartje? Tijdsloten kunnen worden besteld via www.pakjesbootdagen.nl. Kinderen tot twee jaar mogen gratis naar binnen. Vanaf twee tot 13 jaar is de entree 11 euro en vanaf 13+ kost het 9 euro. In verband met de veiligheid van de kinderen dienen zij altijd vergezeld te zijn van een volwassene.

De Hydrograaf
Pakjesboot 12 is onderdeel van de vloot van de Weesper rederij Hollands Glorie. De Hydrograaf, zoals de boot de rest van het jaar heet, is op 4 mei 1910 in gebruik genomen door de Koninklijke Marine als hydrografisch opnemingsvaartuig. Daarnaast werd het schip diverse keren gebruikt door toenmalige koningin Wilhelmina bij officiële gelegenheden. Aan het begin van de Tweede Wereld Oorlog week het schip uit naar het veilige Engeland waar het dienst deed als logementschip.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant