Afbeelding

Trojka Toneel viert jubileum in City of Wesopa

Kunst & cultuur

WEESP - De Hilversumse amateurtoneelgroep Trojka Toneel bestaat 25 jaar en viert dit met de voorstelling ‘De Goede Dood’ in de City of Wesopa.

Trojka Toneel werd opgericht in 1997 door acteur Dick Nijman en regisseur Wim Wiertz .

Dick Nijman en Corien Ottes zwaaien sinds een paar jaar samen de scepter over Trojka Toneel en zeggen over de jubileumvoorstelling: “We gaan gewoon op de oude voet verder. We houden in ieder geval niet van blijspelen of kluchten om ons jubileum te vieren.” Dat zou ons vaste, enthousiaste publiek in Wesopa waarschijnlijk ook niet waarderen. Bij de nieuwe productie ‘De Goede Dood’ valt echter wel te lachen, al zou je dat van de titel niet zo gauw afleiden.

De goede dood is een prijswinnend, tragikomisch toneelstuk van Wannie de Wijn over de laatste avond van de terminale Bernhard. ”Ik heb niks te maken met de dood. De dood is van jullie. Het sterven is van mij.” Bernhard heeft besloten om euthanasie te plegen omdat hij terminaal ziek is en waardig wil heengaan. Dat maakt heel wat los bij zijn naasten: zijn zorgzame geliefde, zijn jongere broer, een schreeuwerige zakenman, die botheden over het voetlicht brengt en hem neerzet als een schrijnend komische figuur. Zijn geëmotioneerde dochter, de zwakbegaafde, aandoenlijke jongste broer en de huisvriend en dokter, die de handeling uiteindelijk moet verrichten en zich daar met veel whisky op voorbereidt. Er wordt gelachen, gedronken, ja zelfs gezongen, maar er wordt ook geworsteld en gehuild, gescholden en geschreeuwd, die laatste avond van Bernhards leven. De twijfels en dilemma’s overheersen in het pijnlijke besef dat Bernard er de volgende ochtend om 9 uur niet meer zal zijn.

Met: Anja Tertoolen, Dick Nijman, Eric Veldman, Edwin van der Kooij, Frans Agasi en Janna Ruigrok
Regie: Corien Ottes
City of Wesopa Weesp, vrijdag 21 april - aanvang 20.30 uur
Kaarten via wesopa.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant