Pubquiz in de City.
Pubquiz in de City. Foto: Archief WeesperNieuws

Amsterdam 750 jaar: Voorrondes Grote Amsterdam Quiz 2023

Kunst & cultuur

WEESP - Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Amsterdam in 2025 worden er nu al verschillende activiteiten georganiseerd om de verjaardag van de stad onder de bewoners bekend te maken. 

Een van de hoogtepunten is de Grote Amsterdam Quiz, waarvan de finale op 27 oktober 2023 zal plaatsvinden. Geschikte locaties worden opgeroepen om zich voor 1 juli 2023 aan te melden als gastheer voor deze spannende quiz. Aanmelden kan hier.

Aanmelden voorrondes Quiz 

Naast horecagelegenheden hebben ook bibliotheken, buurthuizen, studenten- en studieverenigingen, zorginstellingen, sportverenigingen en culturele instellingen de mogelijkheid om zich aan te melden als locatie voor de voorrondes.

Er is ruimte voor maximaal 100 locaties, dus haast is geboden. Deelname is kosteloos en als je je aanmeldt, krijg je in de 2e helft van augustus een gratis promotiepakket per post met posters, een campagnebeeld voor online gebruik en bierviltjes om de quiz via je eigen kanalen onder de aandacht te brengen, en natuurlijk ontvang je de quiz zelf.

Promotiecampagne

Vanaf eind augustus zal er een campagne plaatsvinden om de Grote Amsterdam Quiz te promoten, die te zien zal zijn in de Uitkrant, op Mupi’s, iamsterdam.nl, AT5 en op de kanalen van de Gemeente Amsterdam, het Stadsarchief, Ons Amsterdam, Uit in Amsterdam en Amsterdam 750. 

Op de website amsterdam750.nl/quiz zal een lijst worden gepubliceerd met alle quizlocaties en informatie over hoe mensen zich kunnen aanmelden bij jouw locatie. Voor Weesper locaties dus een uitgelezen mogelijkheid om jezelf in Amsterdam in de spotlights te zetten.

De quiz bestaat uit 70 vragen over Amsterdam in het Nederlands en Engels, met onderwerpen als muziek, sport, geschiedenis, leuke weetjes en beroemde Amsterdammers. Je kunt de quiz op een zelf gekozen datum tussen 1 en 15 oktober 2023 spelen. Elke locatie mag één team afvaardigen naar de finale. 

Voor degenen die een bruine kroeg hebben, is er de mogelijkheid om de quiz te spelen op de Dag van de Bruine Kroeg op 7 oktober 2023.

Wat heb je nodig?

Als locatie ben je zelf verantwoordelijk voor het presenteren van de quiz en het zorgen voor een laptop en een scherm/beamer. De quiz bestaat uit een PowerPoint-presentatie met vragen, foto’s en muziekfragmenten, en er zullen papieren antwoordvellen zijn (één per team). Als je geen scherm/beamer hebt, is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk om de quiz op papier te ontvangen. Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij je aanmelding. Als locatie kun je ervoor kiezen om het winnende team een extra prijs aan te bieden, zoals een rondje van de zaak.

Het winnende team van elke locatie (bestaande uit vier personen) wordt afgevaardigd naar de finale van de Grote Amsterdam Quiz, die op 27 oktober 2023 plaatsvindt, ter ere van de 748e verjaardag van de stad.

Voor meer informatie kun je mailen naar quiz@amsterdam750.nl of bellen met 020-1234567

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant