Pianorecital door top-pianist Hannes Minnaar in de Van Houtenkerk
Pianorecital door top-pianist Hannes Minnaar in de Van Houtenkerk Foto: WeesperNieuws

Pianorecital door top-pianist Hannes Minnaar

Kunst & cultuur

WEESP - Hannes Minnaar geeft als solist een pianorecital in de Van Houtenkerk. U hoort op 15 juli onder andere alle  24 preludes van Chopin voorbij komen. Hannes bespeelt daarbij een Erard-vleugel uit 1851. 

Top-pianist Hannes Minnaar is regelmatig te gast in het Concertgebouw, als solist bij grote orkesten of met zijn Van Baerle Trio.
Het dagblad Trouw schreef over zijn uitvoering van Chopins  Eerste pianoconcert in Het Concertgebouw: “Hannes Minnaar groeit met de dag in zijn rol als meeslepend meesterpianist.”
Afgelopen september won Minnaar een Edison Klassiek met zijn opname van Bachs Goldberg-variaties. “Zijn spel is zonder opsmuk en toch voortdurend boeiend”, aldus de jury. 
Het NRC schreef over dit album: “Het is musiceren zonder effectbejag en zonder dogma’s, gaaf en kalm.”
Eerder won Minnaar ook al prestigieuze prijzen als de 3e prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel in 2010, en de Nederlandse Muziekprijs in 2016.

Preludes van Chopin

“Elke prelude van Chopin is een klein wonder”, aldus Jan Wijn, Nederlands beste piano-pedagoog die ook de leraar was van Hannes Minnaar, zo lees je op de website van Chamber Music Weesp.
De Poolse componist beschreef vierentwintig werelden, die samen een mysterieus heelal vormen. Chopin droeg de 24 Preludes op aan zijn vriend en pianist Camille Pleyel, familie van de bekende pianobouwer Pleyel.
Hannes Minnaar speelt ook Schuberts technisch meest veeleisende pianocompositie, de Wanderer-fantasie, en Schumanns Nachtstücke.

Het concert wordt georganiseerd door Chamber Music Weesp en vindt plaats op 15 juli vanaf 20.00 uur in de Van Houtenkerk, Oudegracht 69, Weesp.
Kaarten zijn te bestellen via chambermusicweesp.nl


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant