Dick van Zomeren voor het voormalige huis van Kor Bonte
Dick van Zomeren voor het voormalige huis van Kor Bonte

Die Kor Bontestraat komt er wel

Kunst & cultuur

WEESP - Het betoog van auteur Dick van Zomeren om een straat te vernoemen naar de door de Duitsers doodgeschoten Kor Bonte is niet aan dovemansoren gericht. Het college van B en W reageert welwillend.

Wethouder Peter Eijking: "Ook wij vinden het idee van de heer Van Zomeren zeer sympathiek. In de nieuwe wijk Weespersluis een straat vernoemen is moeilijk, want daar moet een thema de straten verbinden. Maar we beloven dat als er vanwege inbreiding een straat, hofje of laan een nieuwe naam moet krijgen wij aan de suggestie zullen denken."

Kor Bonte werd in de Tweede Wereldoorlog samen met een aantal anderen doodgeschoten door de Duitsers in Amsterdam. Een vergeldingsactie omdat het verzet een hoge officier liquideerde. De dood van de toen 20-jarige Bonte is daarmee een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hij zat in de cel vanwege onderduiken en mogelijk wat klein verzetswerk. 

Bonte
Auteur Dick van Zomeren brak vorige week in het WeesperNieuws een lans voor Bonte. Hij vindt het vreemd dat er nergens iets naar hem vernoemd is. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant