Afbeelding
Foto: Ewald van Vlijmen
Ingezonden

Ratten en ondergrondse afvalcontainers

Buurt / wijk

WEESP Lezer Xandra Wentink-Quelle maakt zich zorgen over de plannen om het centrum van Weesp van ondergrondse afvalcontainers te voorzien. Dat is volgens haar vragen om ratten. Ze schreef daar de volgende ingezonden brief over: 

‘In de NRC-bijlage Amsterdam  van afgelopen weekend stond een schokkend verhaal over een grote rattenplaag in Amsterdam Zuid en de Rivierenbuurt. Het is een totaal horrorverhaal: ratten die huizen binnen dringen, uit de wc-pot springen, zich verschansen in kruipruimtes of tussen het plafond en uit een kinderbakfiets springen. Ondergrondse afvalcontainers zijn daarbij de grootste boosdoener doordat deze vaak overvol of verstopt zijn en daardoor een verzamelplaats voor zwerfafval. Dat dan weer ratten aantrekt. Een beter pleidooi tegen ondergrondse afvalcontainers in onze kwetsbare, historische binnenstad had ik zelf niet kunnen schrijven. Want dit willen we toch niet in Weesp!? Ondergrondse afvalcontainers zijn een verzamelplek van afval 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Continue afval in het straatbeeld tegenover 1 x per week als het door een geweldige vuilnisdienst wordt opgehaald. Voor mij geen moeilijke keuze, dus geachte leden van de gemeenteraad: géén ondergrondse afvalcontainers in het beschermd stadsgezicht alstublieft!’

Deelt u de zorgen van Xandra? Of is er een ander onderwerp dat u wilt aankaarten? Stuur uw reactie of ingezonden brief naar redactie@weespernieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant