Afbeelding

Vacatures, workshops en trainingen van de Vrijwilligerscentrale

Maatschappelijk

WEESP - Iedere week zetten wij de leukste vacatures van de Vrijwilligerscentrale voor je op een rij. Als vrijwilliger maak je het verschil! En weet je dat je een gratis training of workshop kan volgen wanneer je vrijwilliger bent of met vrijwilligers werkt?

Workshop ‘Hoe ga je om met ongewenst gedrag?’

Vrijwilligerswerk bij jouw organisatie is mooi en zinvol en dat wil je graag zo houden. Op veel plekken in de samenleving zijn er situaties van grensoverschrijdend gedrag in verschillende vormen: seksueel ongewenst gedrag, pesten, discriminatie, uitsluiten, negeren. Hoe kun je dit, als organisatie die met vrijwilligers werkt, zoveel mogelijk voorkomen? Welke maatregelen zijn er te nemen zodat iedereen zich veilig voelt?

Tijdens de interactieve workshop gaan we in op:

  • Grensoverschrijdend gedrag en grijs gebied.
  • Maatregelen: gedragscode, vertrouwenscontactpersoon, aannamebeleid, gratis VOG (verklaring omtrent gedrag)
  • Rol van het bestuur
  • Bespreken; open sfeer en cultuur
  • Aanspreken; hoe.

De workshop is op 16 oktober van 14.30 – 17.00 uur op de locatie Papelaan 99. Geef je z.s.m. op via e-mail naar info@vcweesp.nl of telefonisch: 06 82 60 59 87. 

2-Delige training ‘Levensvragen signaleren’ (zorg en welzijn)

In alle verschillende signalen van cliënten kunnen levensvragen verscholen zijn. Het zijn vragen over wat mensen werkelijk belangrijk vinden in hun leven en wat er op het spel staat. Het gaat om de spirituele dimensie van zorg die ook wel wordt aangeduid met de term zingeving of levensvragen. Als zorgverlener sta je dicht bij de mensen. Je hoort daar hun verhaal, vragen en zorgen. Mensen vertellen je over het leven van alledag, maar ook over ziekte, eenzaamheid, familiecontacten en hun levensgeschiedenis. Je ziet emoties als verdriet, boosheid en vreugde. Soms merk je misschien dat er niet zoveel te zeggen is, maar merk je wel dat er sprake is van onrust of slapeloosheid. 

In deze training ‘Levensvragen Signaleren’ krijg je informatie en handvatten om levensvragen te signaleren, te bespreken, en zo nodig door te verwijzen. De training wordt gegeven door een geestelijk verzorger. 

Thema’s:

  • Benoemen wat zingeving is.
  • Signalen omschrijven die wijzen op zingevingsvragen.
  • Een openingsvraag voor een gesprek formuleren en gesprek verdiepen tot zingevingslaag.
  • Gesprek afronden en omgaan met belemmeringen.
  • Op zoek naar de geestelijk verzorger in jezelf en weten wanneer je kan doorverwijzen.

De training is op 23 oktober van 14.00 – 16.30 uur op de locatie Papelaan 99. Geef je z.s.m. op via e-mail naar info@vcweesp.nl of telefonisch: 06 82 60 59 87.

Vacatures van de vrijwilligerscentrale

Haal jij een voedselbank pakket op voor iemand die dat zelf niet kan?

Ben jij die lieve persoon met een uurtje in de week over? Dan kan je iemand erg blij maken met het ophalen van een pakket van de Voedselbank! Het gaat om ophalen op donderdag, om half twee, bij de kerk in Weesp. Het gaat om een pakket van 2 grote tassen, met de auto ophalen is daarom handig. Met de Voedselbank is afgesproken dat je meteen naar binnen mag, hierdoor duurt het niet langer dan een uur om deze klus te doen. Help jij iemand uit de brand?

Wil jij schaken of voetballen met Gabriel (10)?

Gabriel zoekt een maatje om samen activiteiten te ondernemen op dinsdagmiddag. Hij houdt onder andere van voetballen, schaken en lego. Op dinsdagmiddag zou hij graag met iemand samen activiteiten doen. Gabriel heeft autisme en houdt van sociale contacten. Ben of ken jij iemand die het bijvoorbeeld leuk vindt om te voetballen of te schaken en dit samen met Gabriel zou willen doen? Dan horen we graag van je! 

Kook jij samen met Eline?

Eline houdt van gezelligheid, eten en persoonlijke aandacht. Haar hobby’s zijn paardrijden, sporten en ze kijkt graag series zoals CSI, Flikken Rotterdam, expeditie Robinson en GTST. Eline heeft een beperking en woont bij Sherpa. Houd jij van koken? Wil jij 2 keer in de maand op woensdag of vrijdag, vrijdag van 17:00 uur - 19:00 uur, samen met Eline koken? Je eet ook gezellig mee! Reageer snel als je hier zin in hebt! Geef je snel op als je graag kookt met Eline?

Meer informatie of een adviesgesprek? De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant