De commissie Kerkbalans die een erepenning ontving.
De commissie Kerkbalans die een erepenning ontving. Foto's: Riz Jongerius

Erepenningen voor commissie Kerkbalans van de Protestante Gemeente Weesp en Driemond

Maatschappelijk

WEESP - De Kerkrentmeester van de Protestante Gemeente Weesp en Driemond, Peter Hooijer, heeft de commissie die de actie Kerkbalans voorbereidt, in het zonnetje gezet.

Vrijdag 27 januari kwam de commissie bij elkaar om de balans op te maken van de actie. Ze werden allen verrast met een gepersonaliseerde erepenning van 50 jaar Kerkbalans met hun naam erop.

‘Love you’

Hooijer vond het belangrijk om de commissie, die veel werk voor de kerk doet, extra aandacht te geven. De mensen die een erepenning hebben ontvangen zijn Frans Lijnsvelt, Wijnie Holtmanns, Lia Bogerd, Frits de Hoop, Piet van Lindenberg en Annelies Westra. Voordat hij de penning uitreikte somde hij op wat de de commissieleden allemaal doen om de actie tot een succes te maken. Er kwam geen einde aan die opsomming, waarmee Hooijer maar wilde aangeven dat de commissie er veel tijd insteekt. 

Tekst gaat verder na de afbeelding.


Het uitreiken van de gepersonaliseerde erepenningen.

Aan het eind gekomen van zijn speech meldde hij dat hij niet goed wist hoe hij zijn toespraak moest afsluiten, en daarvoor was hij te rade gegaan bij zijn dochter. Die adviseerde hem om ‘love you’ te zeggen. Met een welgemeend “Love you” besloot hij zijn toespraak en ging over tot het uitreiken van de erepenningen.

Tekst gaat verder na de afbeelding.


Hooijer tijdens zijn speech. 

550 vrijwilligers in Nederland ontvangen de speciale erepenning.

Vanwege het vijftigjarige jubileum reikte Actie Kerkbalans erepenningen uit aan vrijwilligers die zich inzetten om geld in te zamelen voor de kerk. Tijdens een persconferentie in Utrecht en een tour langs verschillende lokale kerken in Nederland, werden ruim twintig door hun eigen kerk voorgedragen vrijwilligers verrast met dit eerbetoon. Tijdens lokale momenten van Actie Kerkbalans ontvangen nog ruim 550 vrijwilligers in heel het land de speciale erepenning.

Met de Actie Kerkbalans zamelen ieder jaar duizenden vrijwilligers geld in voor hun plaatselijke kerk. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Daarom hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden zodat ze ook in de toekomst van waarde kunnen blijven voor hun leden en de samenleving.

De vrijwilligers die in actie zijn gekomen voor de Protestante Gemeente Weesp en Driemond worden op de posters genoemd en bedankt. Ook de andere kerken in Weesp hebben meegedaan aan de Actie Kerkbalans. Dit jaar liep de actie van 13 tot 27 januari.


De vrijwilligers die voor de Protestante Gemeente Weesp en Driemond in actie zijn gekomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant