Toespraken tijdens Internationale Vrouwendag door Vrouwen van Weesp door onder andere Fahima Popal.
Toespraken tijdens Internationale Vrouwendag door Vrouwen van Weesp door onder andere Fahima Popal. Foto's: WeesperNieuws
Foto’s

Internationale Vrouwendag gevierd door Vrouwen van Weesp

Maatschappelijk

WEESP - Het SAW-gebouw op de Papelaan was gisteren het decor voor de viering van Internationale Vrouwendag door de Stichting Vrouwen van Weesp.

Met muziek, hapjes, drankjes en toespraken van onder meer voorzitter van de Stichting Vrouwen van Weesp, Fahima Popal, en voorzitter van de bestuurscommissie, Katinka Hilders, was het een succesvolle en gezellige dag, die in Weesp in het kader werd gehouden van ‘Vrouw en Vrede’.

Thema

Het thema voor Internationale Vrouwendag 2024 zelf gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende culturen. Met subthema’s die gaan over culturele verschillen bij geboorte, huwelijk, werk en de dood was dat ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. Die diversiteit in culturen kwam prachtig tot uiting in de optredens tijdens de viering.

8 maart

De aanleiding van Internationele Vrouwendag op 8 maart was de massale staking op 8 maart 1908 in Chicago en New York van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Tegenwoordig wordt de dag ingezet om aandacht te vragen voor thema’s als economische zelfstandigheid, bewustwording, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme met betrekking tot vrouwen.










Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant