Afbeelding
Foto: Google/Tom Pronk

Boeren pakken uit met kerst en maken verlichte trekkertocht

Mensen

WEESP De agrarische jongeren Gooi en Vechtstreek en LTO Nederland gaan vanavond - zaterdag 18 december - weer op pad met hun verlichte en versierde tractoren. Dat laat Tom Pronk (26) van de Buffel Hoeve aan de Overscheenseweg in Naarden weten.

De boeren maken een tour langs verschillende verzorgingstehuizen in Gooise Meren en Wijdemeren. “Om ouderen en zorgpersoneel een hart onder de riem te steken in deze tijden”, vertelt hij. Het idee hiervoor is vorig jaar ontstaan; toen werd er voor dezelfde doelgroep ook een rit gereden. “Ook bieden we de verzorgingshuizen eerder op de dag een pakket aan met lokaal geproduceerde producten, zoals appels en kaasblokjes.”

Wie wil komen kijken bij de verlichte trekkeroptocht moet deze tijdstippen in de gaten houden: 18.45 uur Weesp, 19.45 uur Nederhorst Den Berg, 20.15 uur Kortenhoef, 20.45 uur Naarden, 21.15 uur Muiderberg. De tijden kunnen iets afwijken, afhankelijk van het verloop van de route. Helaas mogen er geen trekkers meer door Muiden, maar de groep komt wel langs Muiden. Na hun laatste stop rond 21.15 uur bij verzorgingshuis De Florisberg rijden ze langs Muiden weer terug naar Weesp. Op de Spieringbrug is de verlichte trekkeroptocht mooi te bewonderen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant