Afbeelding
Foto: Politie Stichtse Vecht

Politieachtervolging per boot eindigt in Weesp

112

WEESP De politie heeft een aantal feestende jongeren een bekeuring gegeven nadat zij overlast veroorzaakten in Abcoude en met de boot ervandoor gingen. In Weesp werden zij uiteindelijk staande gehouden.

De politie kreeg een melding van geluidsoverlast in de nacht van 13 augustus in Abcoude. Een bewoner had last van feestende en drinkende jongeren op een boot met twee grote geluidsboxen. “Toen hij ze netjes aansprak kreeg hij een grote mond van ze en bleven ze feestvieren,” schrijft de politie.

Meerdere politie-eenheden wilden de boot controleren, echter ging de boot ervandoor. “De groep had lak aan ons en zette hun capuchon op, de verlichting van de boot uit en gingen er vandoor,” aldus de politie. “Toen ze het Amsterdam-Rijnkanaal opvoeren kwamen ze bijna tegen een olietanker aan.”

Na een kat-en-muisspel kwam de achtervolging tot een eind in Weesp. De inzittenden van de boot kregen allemaal een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde, en de bestuurder is aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was. Een van de jongeren bleek minderjarig te zijn en is opgehaald door zijn moeder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant