Afbeelding

Waarom je als zzp’er niet zonder boekhoudprogramma kunt

Advertorial

Heb jij ook zo’n hekel aan boekhouden? Dan besteed je dit mogelijk uit aan een accountant. Dit brengt kosten met zich mee. Wil je deze kosten niet maken? Dan biedt een boekhoudprogramma uitkomst. Zo’n programma kost je minder dan jouw boekhouding uitbesteden en hierdoor is boekhouden een fluitje van een cent. Doordat jij met zo’n programma weinig tijd kwijt bent aan de boekhouding, heb je meer tijd om jouw klanten van dienst te zijn. Wil je ook een boekhoudprogramma gebruiken? Dan vraag jij je ongetwijfeld af wat het beste boekhoudprogramma voor jou is. Wij helpen jou in deze tekst om het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers te vinden.

Koppeling met zakelijke rekening mogelijk?
Als zelfstandig ondernemer heb je ongetwijfeld een zakelijke rekening. Hiermee verricht en ontvang je betalingen ten behoeve van jouw bedrijf. Zoek jij een boekhoudprogramma? Kies dan altijd voor een programma waaraan jij jouw zakelijke rekening kunt koppelen. Dit scheelt jou namelijk ontzettend veel tijd, zeker wanneer je ook factureert vanuit het programma. Het boekhoudprogramma koppelt dan namelijk direct transacties van jouw zakelijke rekening aan de bijbehorende facturen. Hierdoor hoef jij aanzienlijk minder tijd te steken in de boekhouding van jouw onderneming.

Registreer ook betalingen aan buitenlandse bedrijven
Naast een zakelijke rekening beschikken veel zzp’ers ook voer een zakelijke creditcard. Heb jij deze nog niet in jouw bezit? Wacht dan niet te lang met een zakelijke creditcard aanvragen. Zo’n kaart maakt boekhouden met een boekhoudprogramma namelijk een stuk makkelijker. Jij kunt een zakelijke creditcard namelijk ook aan het programma koppelen. Hierdoor worden ook transacties met deze kaart ingelezen.

Een zakelijke creditcard biedt jou overigens niet alleen maar voordelen met betrekking tot de boekhouding. Nee, want hij is ook ideaal voor marketingdoeleinden. Adverteer jij regelmatig op Google of Facebook? Dan moet je vaak over een creditcard beschikken om de kosten voor de advertenties te betalen. Het is sowieso handig om dergelijke betalingen met een zakelijke creditcard te doen. Waarom? Omdat er met een creditcard sprake is van een uitgestelde betaling. Jij kunt het geïnvesteerde geld hierdoor al terugverdienen voordat het van jouw zakelijke creditcard afgeschreven is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant