Afbeelding

Ontwijk deze valkuilen als je besluit in cryptomunten te investeren

Advertorial

Snel rijk worden willen veel mensen, maar slechts weinigen slagen erin. Het is in principe goed mogelijk om veel geld te verdienen door te beleggen in cryptomunten, maar reken er vooral niet op dat het jou zal lukken om er miljonair mee te worden. Immers, als het allemaal zo eenvoudig zou zijn, was iedereen allang schatrijk, nietwaar? Je kunt voor jezelf een extra zakcentje verdienen met cryptovaluta, mits je weloverwogen te werk gaat en je niet laat meeslepen door emoties.
 

Welke cryptomunt moet je kiezen?

Wist je dat er intussen al meer dan achtduizend verschillende cryptomunten zijn? Van het merendeel heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. De kans is groot dat dit ook zo zal blijven, want uiteindelijk zijn het slechts de sterke cryptomunten die overwinnen. Eigenlijk zijn er hooguit tien echt interessant op dit moment, al komen er wel zo nu en dan interessante nieuwe opties bij. Maar het is lastig om uit achtduizend mogelijkheden precies die ene juiste te kiezen, die je straks rijk zou kunnen maken. Want ja, dat kan wel degelijk. Zie het maar als een loterij, waarbij slechts één lot recht geeft op die gigantische hoofdprijs. Zo gaat het hier ook een beetje, al heb je natuurlijk zelf wel enige invloed op het proces. Door goed te kijken naar de ontwikkelingen en alle nieuwtjes over bepaalde cryptovaluta op de voet te volgen, weet je in elk geval al iets meer. Heb je daar geen zin in, dan kun je beter bitcoin kopen of kiezen voor een andere stabiele munt die in de top tien staat van meest verhandelde cryptomunten.

Koersschommelingen: kijk het even aan

Als je al je geld inzet op een bepaalde munt, die vervolgens fors in waarde daalt, ben je dus veel geld kwijt. Toch is het vaak niet zinvol om direct alles weer te verkopen. Dan blijf je immers met een verlies zitten. In veel gevallen stijgen de koersen uiteindelijk ook weer. We hebben dit ook gezien bij de Bitcoin-koers. Na een periode van stijging kwam er een flinke val, maar vervolgens herstelde de koers zich weer en steeg de waarde van deze cryptomunt opnieuw naar een historisch hoogtepunt.
 

Betrouwbare exchange

Een ander aandachtspunt is de keuze voor de exchange waar je de cryptomunten koopt. Check altijd of je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf, bijvoorbeeld door de reviews te lezen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief