Afbeelding
Foto: Theorie-examen-oefenen.nl

Leren en/of oefenen voor je theorie-examen? Wat is slim?

Advertorial

Als je je praktijkexamen auto wilt gaan doen, moet je eerst geslaagd zijn voor het theorie examen auto. Het is mogelijk om op allerlei manieren je auto theorie te gaan leren. Bijvoorbeeld door het online theorieboek te bestellen en te gaan leren. Je mag wel al gaan lessen tijdens het leren voor het theorie examen, maar afrijden is nog niet mogelijk. Vaak helpt het kandidaten die een theorie examen auto moeten afleggen, om ondertussen ook al rijlessen te volgen. Zo krijg je een beter beeld van hoe het verkeer in elkaar zit.

Leren voor je theorie examen

Wil je leren voor het theorie examen auto, dan kun je het best eerst het online theorieboek aanschaffen. Het theorieboek is namelijk altijd bijgewerkt volgens de laatste methodes van het CBR. Op die manier heb je niet te maken met verouderde leerstof. Gebruik dus zeker niet het verouderde theorieboek van je ouders. Daarnaast is het online boek interactief, wat betekent dat je niet alleen foto’s en video’s, maar ook video’s krijgt te zien. Zo kun je de leerstof beter begrijpen.

Het is goed om iedere dag een uurtje te besteden aan het leren uit het online theorieboek. Je krijgt verschillende onderdelen te zien, zoals bijvoorbeeld gevaarherkenning. Bij het onderdeel gevaarherkenning toets het CBR of je weet wat je in gevaarlijke situaties moet doen en of je ze aan kunt zien komen. Dit onderdeel is vaak het onderdeel waar de meeste kandidaten over struikelen. Het is dus goed om daar extra aandacht aan te besteden.

Theorie examen auto oefenen

Een goede manier om inzicht te krijgen in of je het theorie examen auto van het CBR gaat halen, is door een oefenexamen te maken. Er is een gratis oefenexamen auto waarbij je kunt zien of je geslaagd of gezakt zou zijn voor het echte examen. Je krijgt niet te zien welke vragen je fout had, net als bij het CBR. Wil je wel meer inzage in welke onderdelen meer aandacht verdienen, dan kun je het best kiezen voor een betaald oefenexamen.

Tijdens het examen oefenen is het belangrijk dat je naast de oefenexamens maken ook zelf oefenvragen kunt bedenken en het antwoord er ook op weet.

Het echte examen maken

Ga je het echte examen maken? Reserveer het examen dan zelf via MijnCBR. Daar ben je het goedkoopst uit. Je maakt het examen in een examenzaal op de computer. Heb je meer tijd nodig vanwege faalangst of autisme? Geef dat dan op tijd aan, zodat je extra tijd krijgt. Als je slaagt voor het theorie examen, is de uitslag anderhalf jaar geldig.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant