Afbeelding
Foto: Lequal

Je kunt het galmen van geluid in elke ruimte verlagen

Advertorial

Een van de opvallendste wijzigingen in het interieur van de afgelopen jaren is wel dat we bijna geen vloerbedekking en zware gordijnen meer zien. De vloerbedekking is vervangen door strakke betonvloeren, gietvloeren of houten vloeren. De gordijnen zijn vervangen door duo rolgordijnen of vouwgordijnen. Dat geeft een mooie strakke uitstraling, maar heeft wel een groot nadeel. Het geluid in zo’n ruimte kan erg irritant zijn door nagalm. Dat betekent dat je, als er meerder personen in de ruimte zijn, niet goed kunt horen wat er wordt gezegd. Een ruimte waar nagalm is wordt vaak als ongezellig en sfeerloos ervaren. Bovendien kan nagalm zorgen voor gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en concentratieproblemen. Door het gebruik van akoestische houten panelen kun je nagalm voor het grootste gedeelte verwijderen. 

Wat zijn akoestische houten panelen


De akoestische houten panelen van Woodupp zijn panelen die gebruikt worden om de akoestiek in ruimtes te verbeteren. Je kunt de panelen in de vorm van lamellen plaatsen tegen het de wand en tegen het plafond. De uitstraling van de lamellen zorgen bovendien voor een unieke en sfeervolle uitstraling. De houten panelen zijn gemaakt van duurzaam hout. De houten panelen zijn voorzien van een speciaal akoestisch vilt, dat gemaakt is van gerecycled plastic. Het speciale vilt zorgt voor geluidsdemping door het geluid op te nemen. Wanneer geluidsgolven het vilt raken worden ze niet weerkaatst, maar gebroken. Plaats je achter het akoestisch vilt ook nog minerale wol, dan behaal je met de akoestische houten panelen geluidsklasse A. Zonder de minerale wol behaal je minimaal geluidsklasse D.

Wat is het voordeel van akoestische houten panelen


Wanneer je een ruimte in je woning hebt waar het geluid nagalmt en je van die galm af wilt, kun je een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld kleden op de grond leggen en gordijnen voor de ramen hangen. Als je dat liever niet doet dan kun je op een eenvoudige manier een wand of een deel van het plafond voorzien van akoestische houten panelen. Deze zorgen voor een maximale geluidsabsorptie en zijn bovendien een aanwinst voor je interieur. Slechte akoestiek is niet goed voor je gezondheid. Het kan zorgen voor hoofdpijn en stress. Door te zorgen voor een goede akoestiek heb je een stuk minder last van het geluid. De houten panelen zijn eenvoudig te plaatsen. De afmeting van de panelen zijn 2400 × 60 mm en inclusief het vilt zijn ze 22 mm dik. Als je graag de kleuren wilt zien en/of het materiaal wilt, voelen dan kun een proefdoosje bestellen met 4 verschillende varianten. Het uitkiezen van de juiste kleurvariant wordt hiermee een stuk eenvoudiger.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief