Afbeelding
Foto: vdgarde

6 tips voor het inrichten van je terras

Advertorial

Je terras inrichten? Met deze zes tips maak je er een gezellige en ontspannen plek van. 

1: Fijn tuinmeubilair

Een terras is natuurlijk niet compleet zonder fijn tuinmeubilair. Wat voor meubels kies je? Een hoekbank voor in de tuin is in ieder geval altijd een goed idee. Zo’n bank zit fijn en geeft je terras een heerlijk luxe en comfortabele uitstraling. Zeker als je er een bijpassende tafel bij neemt. En het fijne is: er zijn ook exemplaren te koop van bescheiden formaat. Als je een klein terras hebt, is de kans dus groot dat je toch een gezellige hoekbank kwijt kunt. Is je terras toch echt te klein voor een hoekbank? Of is het gewoon niet jouw smaak? Dan is een bistroset een goed idee.

2: Zorg voor goede zonwering

Het zonnetje is heerlijk, maar je wilt natuurlijk niet altijd in de volle zon zitten. Goede zonwering is daarom onmisbaar. Bij het kiezen van je zonwering is het belangrijk om eerst te kijken naar hoe groot je terras is en hoeveel schaduw je wilt. Dan weet je wat voor formaat zonwering je ongeveer nodig hebt. Zit je het liefst altijd in de schaduw? Dan is een terrasoverkapping een goed idee. Wil je soms juist lekker van het zonnetje genieten? Ga dan voor flexibele zonwering. Bijvoorbeeld in de vorm van een schaduwdoek of parasol.

3: Een gezellig tapijt

Met één item een enorm verschil maken qua sfeer? Leg dan een buitentapijt neer. Dit geeft je terras meteen een enorm gezellig gevoel.

4: Planten en bloemen

Planten en bloemen mogen natuurlijk niet ontbreken op je terras. Hoe je dit aanpakt is een kwestie van smaak. Je kan voor strak en modern gaan met rechthoekige bakken waar je slechts één of een paar plantensoorten in zet. Maar je kan er ook een kleurrijke boel van maken met verschillende bloemen en potten. Wat je ook kiest, let er in ieder geval even op of de planten in de volle zon komen te staan of in de schaduw. Houd daar rekening mee bij het uitkiezen van de planten.

5: Verlichting voor ‘s avonds

Bij een mooi terras hoort natuurlijk ook sfeervolle verlichting. Qua stijl is er veel aanbod. Zo kun je precies uitzoeken wat voor licht je precies wilt. Je kan bijvoorbeeld de stijl van je interieur door trekken naar het terras. Heb je een overkapping? Dan kan je hier je verlichting mooi aanhangen. Geen overkapping? Dan is een staande buitenlamp handig. Of een tafellamp voor buiten. En wil je het extra gezellig maken? Dan is een lichtsnoer een leuk idee. Wat voor buitenverlichting je ook kiest: er zijn altijd wel varianten met zonnecellen te krijgen. Fijn voor het milieu en voor je portemonnee.

6: Comfortabel warm

‘s Avonds buiten zitten is heerlijk, zeker met die gezellige verlichting. Maar het kan in de avond ook snel afkoelen. Verwarming op je terras is daarom erg fijn. Zit je graag buiten? Dan is investeren in een heater of terrasverwarming zeker het geld waard. Wil je het echt gezellig maken? Dan is een vuurtje natuurlijk fantastisch. Denk aan een vuurkorf, vuurschaal of vuurtafel.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant